Oho
Villamammutti saattaa palata maan kamaralle lähitulevaisuudessa.

Mammutti saattaa palata - väitetään hidastavan ilmastonmuutosta!

21.02.2017 18:05

Tutkijat yrittävät tuoda villamammutin takaisin maailmaan, ja he uskovat olevansa vain kahden vuoden päässä alkion luomisesta.

Yhydsvaltalaistutkijat pyrkivät uudelleen luomaan sukupuuttoon kuolleen eläimen ohjelmoimalla sen keskeisimmät ominaisuudet aasiannorsuun. Mammutin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa pitkäkarvainen turkki, paksu rasvakerros ja kyky sopeutua kylmään. Sen sijaan, että norsua värvättäisiin sijaissynnyttäjäksi, tutkijat suunnittelevat kasvattavansa hybridialkion keinotekoisessa kohdussa.

Kunnianhimoisen suunnitelman toteutumiseen vaaditaan kuitenkin vielä vuosien työ.

– Tavoitteenamme on tuottaa hybridi elefantti-mammuttialkio. Oikeastaan ​​se muistuttaisi enemmänkin useilla mammutin piirteillä varustettua elefanttia. Emme ole vielä valmiita, mutta se saattaa toteutua muutaman vuoden sisään, sanoo tutkijatiimiä Harvardin yliopistossa johtava professori George Church.

Kaksi tarkoitusperää

Villamammutti asutti Eurooppaa, Aasiaa, Afrikkaa ja Pohjois-Amerikkaa viime jääkaudella, ennen kuin se kuoli sukupuuttoon noin 4 500 vuotta sitten. Mammutin katoamisen aiheuttivat todennäköisesti niitä metsästäneet ihmiset - yhdessä ilmastonmuutoksen kanssa. Sen lähin elävä sukulainen on aasiannorsu.

Professori Churchin mukaan projektilla on kaksi tarkoitusperää. Toinen olisi uhanalaisen aasiannorsun tulevaisuuden vaihtoehtoinen turvaaminen. Toinen on ilmaston lämpenemisen hillitseminen, sillä mammutit saattaisivat auttaa estämään tundran ikiroudan sulamista.

Lähde: Metro.co.uk

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!