Hyppää pääsisältöön
marssu

Maistuisiko marsusta tehty jäätelö?

Ecuadorin hittijäätelömaku ei suinkaan ole vanilija tai suklaa. Se on marsu. Jyrsijöitä käytetään ruoissa joissakin Etelä-Amerikan maissa, kuten Kolumbiassa, Perussa ja Boliviassa. Vaikka marsuja tarjoillaan Ecuadorissa perinteisesti perunoiden ja pähkinäkastikkeen kanssa, yksi yrittäjä on keksinyt lisätä pörröisen lemmikin jäätelökioskinsa makuvalikoimaan.

María del Carmen Pilapañan jäätelömaut saavat usein etenkin turisteilta epäuskoisen vastaanoton. Marsujäätelön ohella hän tarjoaa asiakkaille sienten ja kovakuoriaisten makuisia jäätelöitä. Vaikka Pilapañan yritys on pieni, erikoisilla jäätelöillä riittää kysyntää. Hän arvioi myyvänsä marsujäätelöä 150 annosta viikossa.

– Perheeni ja mieheni pitivät minua ensin hulluna. He eivät uskoneet, että kukaan ostaisi tällaisia jäätelöitä, mutta nyt ne ovat suosituin tuotteemme, kolmen lapsen kotiäidistä yrittäjäksi vaihtanut nainen paljastaa.

Marsujäätelön menestys on saanut Pilapañan haaveilemaan jo uusista mauista. Seuraavaksi hän aikoo lisätä valikoimaan rapu-, kana- ja sianlihajäätelöt.

– Ottaen huomioon, miten paljon myynti on vilkastunut, olen varma, että tulen menestymään.

Lähde: The Huffington Post

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!