Oho
Katso videot!

Maailman vanhin lemmikki täytti 121 vuotta!

22.08.2019 14:33

Kilpikonna nimeltä Tommy on virallisesti maailman vanhin lemmikki. Englannissa omistajansa Sheila Florisin kanssa asusteleva konna juhli tällä viikolla 121-vuotissyntymäpäiviään.

Tommy on syntynyt vuonna 1898. Uhanalainen kreikankilpikonna on elänyt samassa perheessä siitä lähtien, kun Sheilan isoäiti, Margaret Cloonan, osti eläimen vuonna 1909. Margaret nimesi lemmikkinsä Tommyksi. Vasta, kun kilpikonna muni, perhe tajusi, että Tommy oli naaras. Sheilan mukaan sen nimeä oli kuitenkin siinä vaiheessa myöhäistä lähteä muuttamaan. Tommy on ehtinyt nähdä elämänsä varrella kaksi maailmansotaa ja 21 Yhdysvaltain presidenttiä. Sheila oli viisivuotias, kun hän peri  Tommyn.

– Tommy on aina ollut tukenani ja osa perhettäni. Tuntuu omituiselta ajatukselta, että se ei olisi kanssamme, Sheila kertoo Metro UK:lle.

62-vuotias Sheila uskoo, että Tommyn pitkäikäisyyden taustalla ovat rakkaus ja terveellinen ruokavalio. Tommy ei ole kertaakaan elämässään käynyt eläinlääkärissä.

– Tommy popsii mielellään ruohoa, rikkakasveja ja voikukkia. Se on helppohoitoisempi kuin mikään muu lemmikki. Se on halpa lemmikki, Sheila sanoo.

Sheila uskoo, että Tommyllä on vielä ainakin 50 vuotta elämää edessään.

– Se elää vähintään 170-vuotiaaksi, sillä se on vahva ja sitä hoidetaan hyvin. Tommy saa meidät yhä nauramaan kirmaamalla ympäri puutarhaa. 

Lähde: Metro UK

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: YouTube

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!