Oho
Katso kuvat!

Luusyöpä vei missikaunottarelta jalan: Nilkastani tehtiin minulle uusi polvi - kuvat

12.08.2017 19:01

Yhdysvaltain Teksasista kotoisin oleva Jillian Williams, 20, tavoitteli kutreilleen vuonna 2015 Miss Teen -kruunua. Tavoitteena oli myös Miss Texas -titteli, mutta haaveet kariutuivat. Jillian on ollut lapsuudestaan asti ollut kova urheilemaan. Hän harrasti kauneuskisojen lisäksi  yliopistonsa joukkueessa lentopalloa.

 

Jillian osallistui vuoden 2015 Miss Teen -kisoihin.

– Sitten syksyllä 2015 polveni kipeytyi. Sitä epäiltiin ensin jännetulehdukseksi, seuraavaksi polvisiteiden repeämiseksi. Kun jalkani petti alta seuraavana talvena ja polvi vihdoin kuvattiin. Siinä todettiin luusyöpä, Ewingin sarkooma, Jillian kertoo.

Hymyile, vaikka väkisin

Syöpä levisi sekä polvessa ja reisiluussa kovaa vauhtia, 2,5 senttiä kahdessa kuukaudessa. Nuori nainen oli ymmärrettävästi sokissa ikävistä uutisista.

– Lääkärit kertoivat minulle, että syöpäkasvain pitää välittömästi leikata. Hei tarjosivat minulle kahta vaihtoehtoa: säästää jalka kokonaisena, jolloin syövän uusiutumisriski olisi lähes varma tai sitten amputoida se.

Lääkärit ja Jillian päättivät pitkän harkinnan jälkeen yhdessä, että jalkaan tehdään amputaatio nimeltä rotaatioplastia, jossa nilkkanivel jalkaterineen kiinnitetään poistetun polven tilalle. Siihen asennetaan kullekin potilaalle sopiva, irrotettava tynkäproteesi.

Jillianin nilkasta tehtiin uusi polvi amputoidun tilalle.

– Aluksi minun oli vaikeaa sopeutua tilanteeseen, nilkka jalkaterineen ja vielä väärinpäin. Lisäksi sain syöpään kemoterapiaa, mikä aiheutti paljon kipuja. Isäni kannusti minua ja sanoi, etten saa näyttää surulliselta koiralta vaan minun on taisteltava vaikka väkisin hymyillen.

Jalkani nimi on Leni

Huolimatta Jillianin positiivisesta asenteesta, sopeutuminen syöpäpotilaan ja amputoidun ihmisen rooliin ei ollut yksinkertaista.
– Olin aiemmin hoikka, mutta syöpähoidot turvottivat minut. Minulla oli aina ollut pitkät hiukset. Nyt monet tutut ihmiset pelkäävät minua muuttuneen ulkonäköni takia. Kaljuuteni on joidenkin mielestä merkki hulluudesta.

Jillian aikoo osallistua istumalentopallon paralympialaisiin.

Jillian itse sanoo olevansa onnellinen monestakin asiasta, joita hän voi tehdä uuden jalkaproteesinsa avulla.

– Kutsun sitä Leniksi. Sen avulla voin käydä omatoimisesti suihkussa. Voin myös yhä ajaa itse autoa ja urheilla.

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!