Oho

Luksusta joulunpyhiin: juhlapöytään kolminumeroisia summia maksavaa designer-kalkkunaa!

19.11.2018 17:29

Joulusesongin marraskuussa avaava kiitospäivä on Yhdysvalloissa jopa joulua suurempi juhla, ja sitä juhlitaan antimista notkuvan ruokapöydän voimin. Vaikka suomalaiseen jouluun kuuluu kinkku, amerikkalaisessa perinteessä juhlapöydän kruunaa kalkkuna.

Viime vuosina kuluttajat ovat alkaneet kiinnittää yhä enemmän huomiota ruoan laatuun, ja tänä vuonna moni hankkiikin juhlapöytään kolminumeroisen summan maksavan designer-kalkkunan.

Supersuosio

Long Islandissa sijaitseva Feisty Acres tarjoaa asiakkailleen orgaanisia rotukalkkunoita. Asiakkaita riittää jonoksi asti, vaikka ne maksavat noin kymmenen kertaa enemmän kuin supermarketeissa myytävät kalkkunat. Itse asiassa, ne ovat niin suosittuja, että jokaiselta asiakkaalta vaaditaan 55 dollarin (48 euron) käteistalletus varauksen yhteydessä.

Asiakkaiden joukkoon lukeutuu Vicky Konstantinidis, joka varasi oman kalkkunansa jo elokuussa. Hän käytti kalkkunaan noin 175 euroa. Hänen mukaansa ostos on hintansa väärti. Tunnin päässä maatilalta asuva Konstantinidis on jopa ajanut katsomaan pöytäänsä päätyvää lintua:

– En söisi mitään muuta kalkkunaa, hän sanoo:

– Sain nähdä ne luonnossa ja ne juoksivat ympäriinsä... Ne olivat niin kauniita.

"Voit maistaa, että linnulla on ollut hyvä elämä"

Heritage-rodun kalkkunat ovat erityisen kysyttyjä ja maksavat helposti satasia. Silti asiakkaat ovat valmiita maksamaan historiallisesta lajista, jonka edustaja "Roosevelteilläkin olisi ollut pöydässään," sanoo kalkkunoita kasvattava Amanda Andrews.

Feisty Acresin kalkkunat saavat elää markettikalkkunoita kauemmin, jolloin niihin tulee asiakkaiden mukaan lisää kokoa ja makua.

– Voit maistaa, että linnulla on ollut hyvä elämä, vakuuttaa designer-kalkkunoita suosiva ravintoloitsija Matty Boudreau.

Lähde: Fox News

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!