Oho

Luke-poika vanhenee nopeasti: Olen 5-vuotias vanhus

24.09.2020 10:33

Vaikka Saksan Frankfurtissa asuva Luke Böhm on vasta viisivuotias, hän on jo menettänyt hiuksensa kuten monelle keski-ikäiselle miehelle käy. Kaljuuntumisen syynä on, että Luken ruumis ja elimistö ovat kuin viisikymppisellä ja hänellä on jo ikääntymisen tuomia ryppyjä kasvoissaan. Verisuonet ovat ihon pinnassa kuin vanhuksella, ja hänelle on ilmaantunut monia muita ikääntymisen aiheuttamia terveysongelmia.

Vaikka pieni Luke ikääntyy kymmenkertaisella nopeudella, hänen vanhempansa yrittävät taistella julmaa aikakelloa vastaan.
Vaikka pieni Luke ikääntyy kymmenkertaisella nopeudella, hänen vanhempansa yrittävät taistella julmaa aikakelloa vastaan.

Ei näe teini-ikää?

Lukella diagnosoitiin pian syntymänsä jälkeen progeria, joka on harvinainen ja ennenaikaiseen kuolemaan johtava geneettinen sairaus. Se saa kehon ikääntymään liian nopeasti, 6–10-kertaisella vauhdilla. Tauti tunnetaan myös nimellä Hutchinson-Gilfordin syndrooma. Sitä sairastaa vain yksi kahdeksasta miljoonasta lapsesta. Harva heistä elää yli teini-iän.

Luke on monin tavoin kuin ikäisensä poika. Hän rakastaa Tähtien sota- ja Autot-aiheisia elokuvia ja tavaroita, taistelee valosapelilla ja riitelee välillä 3,5-vuotiaan pikkusiskonsa Lean kanssa. Luke ei onnekseen vielä ymmärrä, kuinka erilainen hänen elämänsä on verrattuna muihin lapsiin.

Lue lisää Lukesta ja hänen vanhempiensa keksimästä varojenhankintakampanjasta torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Anne Pennanen
Kuvat:All Over Press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!