Hyppää pääsisältöön
Linnut uhkaavat Australian nettiyhteyksiä.

Linnut tuhoavat Australian nettiyhteydet!

Linnut ovat Australian internet-yhteyksien pahin vihollinen. Kymmeniä miljardeja maksanut laajakaistaverkosto on vaarassa tuhoutua kakadujen takia.

Kakadut järsivät kaapeleita eri puolilla maata. Tähän mennessä lintujen järsimien johtojen korjaaminen on maksanut valtiolle jo 80 000 Australian dollaria, eli lähes 53 000 euroa. Kaapeleita korjaavat yhtiö, NBN Co, on ilmoittanut, että se uskoo kustannusten vielä kasvavan, kun lisää vahinkoja paljastuu.

– Ne hyökkäävät ja hajottavat kaiken, mitä ne kohtaavat, sanoo yhtiön projektipäällikkö Chedryian Bresland linnuista:

– Valitettavasti ne ovat kehittäneet mieltymyksen kaapeleihimme. Etenkin parvena nämä linnut ovat pysäyttämättömiä.

Keltatöyhtökakadut ovat tuttu näky ympäri Australiaa, ja ne tunnetaan hyvästä ruokahalustaan. Linnuille kelpaa ruoaksi kaikki hedelmistä puunkuoriin, sekä ilmeisesti metallisiin kaapeleihin.

– Kyseessä on opittu mieltymys, sillä kaapelit eivät tavallisesti ole niiden makuun, kertoo Gisela Kaplan, University of New Englandin eläinten käyttäytymisen professori:

– Ne eivät yleensä koske kaapeleihin. Kenties kaapeleiden väri tai sijainti on herättänyt niiden kiinnostuksen.

Suurin osa kaapelivahingoista on raportoitu maatalousalueilta Australian kaakkoisosista. NBN Co on luvannut asentaa kaapeleiden ympärille suojaavan kotelon, joka suojaa johtoja linnuilta tulevaisuudessa.

Linnut ovat viimeisin vastoinkäyminen paljon kritiikkiä saaneelle laajakaistaverkolle. Asiakkaat ovat jo aiemmin valittaneet muun muassa hitaasta yhteydestä ja huonosta palvelusta. Tänä vuonna valitusten määrä on kasvanut 160 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Lähde: The Huffington Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
ALL OVER PRESS

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!