fbq
Oho
08.06.2017 19:32
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Miehelle ilmestyi kahden päivän erektio.
Leikkauksesta aiheutui 48 tunnin erektio - vakavia seurauksia!
Oho
08.06.2017 19:32
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Syöpäkirurgiasta aiheutui 58-vuotiaalle miehelle sivuvaikutus, jollaista hän tuskin osasi odottaa. Miehelle aiheutui leikkauksen jälkeen erektio, joka jatkui 48 tunnin ajan.

Miehelle tehtiin hemikolektomia, eli paksusuolileikkaus, joka onnistui odotusten mukaisesti, yhtä yksityiskohtaa lukuunottamatta. Urologit diagnosoivat miehellä priapismin, eli kestoerektion. Kyseessä on kivulias, tuntikausia kestävä erektio, joka ilmenee ilman seksuaalista kiihotusta.

Potilas ujosteli aluksi kertoa asiasta naispuolisille hoitajille. Hän antoi erektion jatkua kokonaisen päivän, ennen kuin hän ilmoitti asiasta. Tähän mennessä hänen peniksensä oli pahasti turvoksissa ja menettänyt muotonsa. Hoidon viivästymisen vuoksi miehelle aiheutui pysyviä erektiohäiriöitä. Kesti puoli vuotta, ennen kuin erektiohäiriö saatiin hallintaan lääkityksen avulla. Mikäli lääkitys ei olisi tehonnut, olisi potilas saattanut joutua turvautumaan penisproteesiin.

Heti lääkäriin

Urologian professori Daniel Williams varoittaakin, että priapismi on hätätilanne, joka vaatii nopeaa hoitoa. Liian pitkään odottaessa, penikseen alkaa syntyä arpikudosta, joka saattaa pysyvästi vaikeuttaa erektion saamista ja ylläpitämistä. Williams neuvoo hakutumaan lääkäriin, mikäli erektio ei katoa neljässä tunnissa.

Asiantuntijat arvelevat, että kyseisessä tapauksessa erektio aiheutui anestesiassa käytetystä propofolista, joka saattaa vaikuttaa erektion saamiseen liittyvän sileälihaksen rentoutumiseen.

Lähde: Men's Health

Tilaa Seiskan uutiskirje! »