Oho

Lehmät saattavat olla pessimistejä ja stressaajia!

18.12.2018 17:34

Lehmät voivat olla luonteeltaan joko optimistisia tai pessimistisiä ja tämä luonteenpiirre vaikuttaa siihen, miten ne sietävät stressiä, paljastaa British Columbia Universityn uusi tutkimus. Tohtori Benjamin Lecorpsin mukaan tulokset ovat erityisen mielenkiintoisia siksi, että ne osoittavat perustavanlaatuisen yhtäläisyyden ihmisten ja lehmien välillä.

– Tiedämme, että luonteenpiirteet voivat todella vaikuttaa siihen, miten ihmiset selviytyvät stressistä ja haasteista, ne voivat vaikuttaa heidän sosiaaliseen elämäänsä ja niin edelleen. Me mietimme, pätisikö sama myös eläimiin, Lecorps selittää.

Optimistit kestävät paremmin stressiä

Scientific Reports -lehdessä viime kuussa julkaistu tutkimus selvitti, miten eri luonteenpiirteitä omaavat vasikat reagoivat stressaavissa tilanteissa. Vasikat, jotka olivat luonteeltaan pessimisempiä, pitivät enemmän meteliä ja niiden silmien lämpötila alkoi kohota, kun niitä siirrettiin navetasta toiseen. Edellä mainitut ovat eläimelle tyypillisiä stressin oireita.

Optimismia on jo pitkään pidetty hyvänä ennusteena siitä, että ihmiset selviytyvät paremmin stressistä. Tähän saakka tutkimukset eivät ole juurikaan selvittäneet pessimismin ja optimismin vaikutuksia muissa lajeissa. 

Lecorpsin mukaan eläinten hyvinvointia arvioitaessa onkin tärkeää keskittyä yksilön luonteeseen sen sijaan, että arvioitaisiin kokonaista laumaa, sillä jotkut yksilöt ovat toisia alttiimpia stressille.

Lähde: Toronto Sun

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!