Skip to main content
Kannabis uhkasi loppua Nevadassa

Laillinen kannabis uhkasi loppua - Nevadaan julistettiin hätätila!

Nevadassa on julistettu hätätila, sillä laillinen kannabis hupenee uhkaavasti.

Kuvernööri Brian Sandoval julisti hätätilan, kun viranomaiset ilmoittivat, että monen myymälän varastot olivat loppumaisillaan. Hätätila ei kuitenkaan tarkoita pelastushelikoptereita ja kadulla partioivia sotilaita. Sen sijaan osavaltio voi julistuksen myötä soveltaa hätäasetuksia, joiden avulla on mahdollista "reagoida nopeasti väliaikaiseen tilanteeseen". Toisin sanoen, marihuanan jakelua koskevaa lainsäädäntöä voidaan hätätilan nojalla väliaikaisesti höllentää. Kuluttajille pyritään takaamaan heidän tarvitsemansa kannabis esimerkiksi antamalla alkoholimyymälöille lupa myös kannabiksen myymiseen.

– Raporttien mukaan myyntiodotukset on jo ylitetty valtion 47 luvanvaraisessa kannabismyymälässä, joiden varastot ovat loppumassa, ja meidän on välittömästi reagoitava tähän jakelijoiden puutteseen, perustellaan virallisessa lausunnossa.

Kannabiksen myynti on jo aiheuttanut närää Nevadassa, jossa alkoholin myyjät ovat halunneet osingoille kannabiskaupassa. Tähän saakka viranomaiset ovat todenneet, etteivät alkoholimyymälät täytä lisenssiin tarvittavia vaatimuksia.

Äänestäjät päättivät kannabiksen virkistyskäytön laillistamisesta viime marraskuussa. Kannabiksen laillinen myynti alkoi 1. heinäkuuta. Ensimmäisen viikonlopun myynti oli noin 3 miljoonaa dollaria, eli yli 2,6 miljoonaa euroa.

Lähde: Fox 13


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!