Katso videot!

Läheisyyskoordinaattori auttaa näyttelijöitä suoriutumaan seksikohtauksista - video

Oho | 30.10.2019 18:33

Näyttelijät joutuvat usein tekemään kiusallisia seksikohtauksia suuren kuvausryhmän edessä. Hollywoodiin onkin kehittynyt uusi ammatti, läheisyyskoordinaattori, jonka tehtävänä on huolehtia näyttelijöiden mukavuudesta ja turvallisuudesta kuvausten aikana. Yksi heistä on The Deuce-sarjassa työskentelevä Claire Warden.

– Ennen jäi näyttelijöiden tehtäväksi yrittää selvittää asiat kameran edessä samalla, kun kaksikymmentä ihmistä katsoo vierestä, selittää Warden, jonka tehtävänä on auttaa elokuvantekijöitä ja näyttelijöitä koreorgafioimaan intiimejä kohtauksia.

Nainen on työskennellyt itse näyttelijänä sekä valmentanut näyttelijöitä, joten hän tietää, miten vaivaannuttavia seksikohtaukset voivat olla.

– Asteikon toisessa päässä se epämukavaa, vaikeaa säheltämistä, mutta toisessa päässä se voi olla suoranaista seksuaalista väkivaltaa kokonaisen kuvausryhmän edessä, jossa kukaan ei tiedä, miten toimia.

The Deuce

Warden työskentelee parhaillaan Maggie Gyllenhaalin tähdittämässä The Deucessa. Pornoteollisuudesta kertova sarja on täynnä rohkeita kohtauksia.

– Ensimmäinen askel seksikohtauksen kuvaamisessa on keskustelu näyttelijöiden, ohjaajan ja käsikirjoittajan kanssa. Työssämme on tärkeää se, millaisen tarinan haluamme kertoa. Kumpi hahmoista teki aloitteen? Onko tämä heidän ensimmäinen kertansa? Tietävätkö he, kuinka heidän vartalonsa pelaavat yhteen, vai ovatko he vasta selvittämässä sitä? Meidän tehtävämme on auttaa heitä kertomaan se tarina, jonka he haluavat kertoa.

Hänen mukaansa seksikohtauksissa toimitaan näyttelijöiden ehdoilla. Se, mitä näyttelijät ovat, tai eivät ole valmiita tekemään, kirjataan sopimukseen.

– Sopimukseen saatetaan eritellä, että saamme näyttää alastoman vartalon sivusta, mutta emme edestä, tain rinnan nännin yläpuolelta, mutta emme nänniä. Kenties naisnäyttelijä suostuu simuloimaan oraaliseksiä. Kun tiedämme millaisen alastomuuden puitteissa työskentelemme ja millaista fyysistä tarinaa olemme kertomassa, luomme koreografian. Näin kohtauksessa ei ole kahta ihmistä, jotka vain tekevät mitä mieleen juolahtaa, vaan olemme suunnitelleet, mitä heidän kehonsa tulevat tekemään.

Wardenista on luontevaa, että seksikohtauksille on saatu oma koordinaattorinsa. Valitettavasti sellaista ei ole vielä monessa tuotannossa. Hän muistuttaa, että esimerkiksi toimintakohtauksissa on jo pitkään käytetty koordinaattoreita ja asiantuntijoita, jotka saavat näyttelijän tuntemaan olonsa turvalliseksi.

– Elokuvateollisuus heräsi tajuamaan, että tämä itse asiassa parantaa näyttelijän suoritusta ja seksikohtausten turvallisuutta.

Lähde: New York Post

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:YouTube
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Martina Aitolehden Hannu-rakas suorassa lähetyksessä – Kalle Palanderilta jäätävä heitto: ”Ei tuo kauan tule kestämään!”

Kimmo Vehviläinen järkyttyi Kerttu Rissasen kohtelusta Selviytyjät Suomessa – vertasi teurastukseen: ”Kertun kohtelu on sitä luokkaa”

Juha Mieto asuu Petteri-poikansa kanssa saman katon alla: Olen erinomainen isä!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!