Oho
Katso kuvat!

Kuuseen ripustetaan tänä vuonna suolakurkku!

14.11.2018 16:02

Joulu lähestyy ja kohta on taas aika koristella kuuset. Kukin koristaa kuusen tyylillään, mutta sosiaalisesta mediasta inspiraatiota hakevat ripustanevat tänä vuonna oksille suolakurkkuja.

Suolakurkkukoristeet ovat olleet tänä vuonna suuri trendi Instagramissa. Vaikka moni kuulee asiasta ensimmäistä kertaa, Yhdysvalloissa suolakurkkuja on ripustettu kuusiin jo hetken aikaa. Jotkut uskovat perinteen olevan peräisin Saksasta, jonka takia joulukurkku tunnetaan yleisesti myös nimellä Weihnachtsgurke. Väitteelle ei kuitenkaan ole juurikaan todisteita, vaan on yhtä lailla mahdollista, että idea on pelkkä ovela markkinointikikka. Osa uskookin, että suolakurkkukoristeita kaupitteleva myymäläketju Woolworths on kaiken takana.

Kuka löytää ensin -leikki

Perinteen mukaan suolakurkkukoriste ripustetaan kuuseen, ja se kuka sen jouluaamuna löytää, saa palkinnokseen hyvää onnea tulevalle vuodelle. Joissakin perheissä kurkun löytäjä saa myös avata lahjansa ensimmäisenä, tai hän saa yhden ylimääräisen lahjan. Oli palkinto mikä tahansa, ajatuksena on, että perheenjäsenet kilpailevat kurkun löytämisestä. Vihreän värin vuoksi kurkkua ei ole helppo havaita kuusesta. Tietenkin leikkiä voi harjoittaa minkä tahansa vihreän joukoristeen kanssa. 

Weihnachtsgurke-konseptista innostuneille on kuitenkin tänä vuonna tarjolla runsaasti kurkkukoristeita. Muun muassa Liberty ja Etsy myyvät omia versioitaan suolakurkusta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Weihnachtsgurken (@weihnachtsgurken) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Weihnachtsgurken (@weihnachtsgurken) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Weihnachtsgurken (@weihnachtsgurken) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Weihnachtsgurken (@weihnachtsgurken) on

 

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:all over press
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!