Oho
Katso videot!

Kuuroutumisvaara! Maailman kovaäänisin lintu voi särkeä korvasi!

24.10.2019 07:01

Useimmat linnut esittävät kauniita ja melodisia serenadeja potentiaalisille parittelukumppaneilleen, mutta urospuolinen makomako luottaa ennen kaikkea volyymiin. Se tuottaa sireenimäisen äänen, joka on niin kova, että se voi kuurouttaa naaraan.

Amazonin asukkaan viserrys on voimakkuudeltaan 125 desibeliä, eli se on äänekkäämpi kuin veturi tai lentokoneen moottori. Linnun ääni, jota on verrattu katuporaan ja kahdeksankaistaiseen moottoritiehen, on niin kova, että se voi aiheuttaa ihmiselle kipua.

Journal Biology-lehden julkaiseman tutkimus vahvistaa, että se kyseessä on maailman kovaäänisin lintu. Tutkimukseen osallistuneen tohtori Mario Cohn-Haftin mukaan makomakolla on "pyykkilautavatsa", joka suojaa lintua sen omalta ääneltä.

- Jos niillä ei olisi tällaista suojaa, niiden sisälmykset saattaisivat räjähtää, hän järkeilee New York Postin haastattelussa.

Vaikka tutkijat havaitsivat urosten tuottavan ääntä etenkin naaraiden läheisyydessä, eivät he ole varmoja, onko kyse flirttailusta. Ainakaan iskutaktiikka ole kaikkien naaraiden mieleen. Tutkijat eivät nimittäin koko tutkimuksensa aikana päässeet todistamaan yhtäkään lintujen parittelua. 

Lähde: New York Post

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: YouTube

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!