fbq
Oho
15.05.2019 11:01
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
Bagelia pidetään syypäänä huumetestin tulokseen.
Kuohuttava tapaus Yhdysvalloissa: Vastasyntynyt erotettiin äidistä huumetestin perusteella - syynä unikonsiemenet bagelissa!
Oho
15.05.2019 11:01
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

Newyorkilainen äiti kertoo, että hänet erotettiin vastasyntyneestä lapsestaan, koska hänen huumetestinsä tulos oli positiivinen. 29-vuotias Elizabeth Dominguez vannoo, ettei hän käytä huumaavia aineita, vaan testin tuloksen aiheutti unikonsiemeniä sisältänyt bageli.

Dominiguez synnytti lapsen Niagara Falls Memorial Medical Center -yleissairaalassa. Pian synnytyksen jälkeen äiti ja lapsi erotettiin, koska naisen virtsanäytteestä löytyi opiaatteja.

- Soitin miehelleni. Olin aivan suunniltani ja kysyin: "Miten tämä on mahdollista? En käytä huumeita, nainen kertoi WKBW:n haastattelussa.

Kun hänen miehensä kysyi, mitä hän oli syönyt, Dominguez muisti syöneensä unikonsiemen-bagelin. Unikonsiemenet ovat peräisin oopiumunikoista, joista valmistetaan myös oopiumia.

- Hän kertoi minulle, että sen täytyy johtua bagelista, hän lisäsi.

Vauvan huumetestin tulos oli negatiivinen, mutta sairaala otti lapsen vuorokauden mittaiseen tarkkailuun vieroitusoireiden varalta. Äiti kotiutettiin, mutta Carter-poika joutui jäämään sairaalaan.

Onnellinen loppu

Lääketieteen tohtori Michelle Rainka arvioi, että suuret määrät unikonsiemeniä, voivat tuottaa "alhaisia määriä morfiinia ja kodeiinia virtsaan". Hän kuitenkin sanoo, että huumetestin tekevän ammattilaisen pitäisi olla tietoinen asiasta.

– 1-3 unikonsiemeniä sisältävällä bagelia voivat tuottaa positiivisia tuloksen virtsatestissä, hän kertoo.  

Sittemmin äiti ja lapsi on saatettu jälleen yhteen ja koko perhe on päässyt kotiin. Sairaalan asiakirjoihin merkittiin, että testitulos johtui unikonsiemenistä. Elizabeth haluaa kuitenkin varoittaa muita äitejä:

– Haluan jokaisen tietävän, että näin voi tapahtua. Se on niin kauhea asia, enkä toivo sitä kenellekään toiselle.

Lähde: WKBWFox News

Tilaa Seiskan uutiskirje! »