Hyppää pääsisältöön
Kulkukoirista tulee vartijoita Thaimaassa.

Kulkukoirille tärkeä rooli: kamerakoirat vartioivat katuja Thaimaassa!

Koirat alkavat vartioida katuja Bangkokissa. Thaimaalainen mainostoimisto on kehittänyt "älyliivit", joiden avulla kulkukoirat voivat pitää silmällä Bangkokin katuja ja kujia.

Liivit on varustettu piilokameralla, ja liivissä on antureita, jotka lähettävät suoratoistovideota aina koiran haukkuessa. Videota voi seurata matkapuhelimella ja tietokoneella varta vasten suunnitellun sovelluksen avulla.

Useimmissa thaimaalaisissa kaupungeissa on kulkukoiria, ja kehittäjä ajatteli, että älyliivit voisivat auttaa sekä koiria että yhteisöä.

– Se saa ihmisiä tuntemaan, että kulkukoirat voivat olla yhteisön yövahteja sanoo liiviä suunnittelemassa ollut Pakornkrit Khantaprap.

Myös paikalliset eläinjärjestöt ovat ottaneet idean avosylin vastaan. Kulkukoiria ja -kissoja auttavan Soi Dog -säätiön toimitusjohtaja Martin Turner toivoo, että aloite saattaa auttaa ehkäisemään eläinten kohtaamaa väkivaltaa.

Projekti käynnistyi maaliskuussa. Kehittäjän mukaan edessä on vielä useita testejä, ennen kuin liivit voidaan tuoda kaduille. 

Lähde: The Huffington Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!