Hyppää pääsisältöön
Santorinin aaseja suojellaan turisteilta.

Kreikka kielsi aasikyydit lihavilta turisteilta!

Kreikan hallitus on kieltänyt ylipainoisia turisteja ratsastamasta aaseilla. Lain taustalla ovat eläinten oikeuksien puolustajien raportit, jotka paljastavat turismiyritysten käyttämien aasien kärsivän usein selkärangan vammoista.

Kaikki sai alkunsa heinäkuussa, kun mediassa alkoi levitä kuvia aaseista, jotka kiipesivät Santorinin kapeissa portaikoissa lihavia turisteja kantaen. Maaseudun kehittämisestä vastaava ministeriö on julkistanut uudet, aasien hyvinvointia koskevat säännökset, vastaanotettuaan asian tiimoilta useita valituksia kuluneen kesän ja syksyn aikana. Uusien sääntöjen mukaan  Santorinilla turistikyytejä tarjoavat aasit eivät saa kuljettaa kuormia, jotka ovat raskaampia kuin 100 kiloa, tai yli viidennes niiden omasta painosta.

– Työssä käytettävien aasien omistajien on varmistettava, että eläinten terveydentila on hyvä. Työssä ei saa käyttää eläimiä, jotka ovat sairaita, loukkaantuneita tai raskaana, eikä eläimiä, joiden kavioita ei ole huollettu, uusissa säännöksissä todetaan:

– Eläimille ei saa asettaa lastia, jonka paino on liiallinen niiden kokoon, ikään tai fyysisen kuntoon nähden.

Vaikka eläinaktivistit ovat iloisia muutoksista, heidän mukaansa laki on vasta alkua. He muistuttavat, että vaikka aasien ei tarvitse enää kuskata lihavia turisteja, käyttävät monet paikalliset eläimiä yhä kuljettamaan painavia lasteja Santorinin kukkulaisessa maastossa, jonne ajoneuvoilla ei pääse.

Lähde: New York Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!