Oho
Vessapaperista on pulaa Hong Kongissa.

Koronapaniikki yltyy! Aseistautunut jengi hamstrasi vessapaperia Hong Kongissa!

24.02.2020 17:36

Koronavirus on aiheuttanut maailmanlaajuista paniikkia. Keskustelu viruksen mahdollisista vaikutuksista talouteen ja tuotantoon on saanut monet Kiinan kansalaiset hamstraamaan tarvikkeita. 17. helmikuuta tilanne äityi väkivaltaiseksi Hong Kongissa, jossa aseistautuneet miehet varastivat suuren määrän vessapaperia.

Yksittäisissä marketeissa on viruksen puhkeamisen jälkeen ollut ajoittain pulaa perustarvikkeista, kuten riisistä ja käsidesistä. Myös vessapaperille riittää kysyntää, vaikka hallitus on vakuuttanut, ettei virus vaikuta toimituksiin. Hamstraaminen on johtanut siihen, että useat marketit eivät ole kyenneet täydentämään varastojaan riittävän nopeasti ja hyllyt ovat päässeet tyhjenemään.

Maanantaina kolme veitsin aseistautunutta miestä hyökkäsi vessapaperia kuljettaneen rekan kimppuun Mong Kokissa, jossa esiintyy poliisin mukaan järjestäytynyttä rikollisuutta.

– He veivät yli 1000 Hongkongin dollarin (119 euron) arvosta vessapaperia, vahvisti poliisin tiedottaja Yahoon mukaan.

Poliisin mukaan rullat saatiin myöhemmin takaisin ja kaksi epäiltyä on pidätetty.

Paperia riittää

Viranomaiset ovat syyttäneet verkossa leviäviä huhuja paniikin lietsomisesta. He ovat pyytäneet ihmisiä olematta varastoimatta suuria määriä vessapaperia, joka homehtuu helposti kosteassa ilmastossa. Myös supermarket-ketju Wellcome on kutsunut vessapaperiryöstöä "järjetömäksi" ja vakuuttanut, että paperia riittää kaikille. 

– Haluamme korostaa, että meillä on riittävästi vessapaperia vastaamaan kysyntään. Tilapäinen pula aiheutui kysynnän äkillisestä ja epätavallisesta kasvusta, marketti totesi lausunnossaan. 

Lähde: Yahoo

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!