Hyppää pääsisältöön

Korjaaja ei osannut piirtää - sai aivohalvauksen ja heräsi taiteilijana! Katso video!

Korjaaja, joka ei osannut piirtää edes yksinkertaisia kuvioita, sai aivohalvauksen ja heräsi taiteilijana. Wayne Sheppard kuluttaa nyt kymmenen tuntia päivässä taideteoksia luoden.

– Muistan heränneeni seuraavana aamuna sairaalassa, ja minulla oli äkillinen halu piirtää, sanoo Wayne, 47:

– Kun pääsin sairaalasta, vietin kolme ensimmäistä päivää piirtäen taukoamatta. Ennen en osannut piirtää edes ympyrää tai neliötä. Nyt ihmiset maksavat minulle töistäni.

Vuosi elinaikaa

Wayne, joka tuottaa uuden maalauksen joka toinen päivä, myy teoksiaan Lontoossa noin 450 euron kappalehintaan. Hänen omia suosikkeijaan ovat tähän mennessä olleet ainakin David Bowien ja Bob Marleyn muotokuvat, sekä aavemainen versio Mona Lisasta.

– Suurimman osa ajasta, en edes tiedä, mitä aion maalata. Heti kun laitan siveltimen kanvaasille, kuvat vain heräävät eloon, taiteilija selittää. 

Wayne sai aivohalvauksen töissä ollessaan joulukuussa 2016. Se pysäytti verenkierron Waynen oikeassa aivolohkossa ja johti kudoksen kuolioon luovuuteen liittyvällä alueella. Lisätutkimukset paljastivat, että hänellä oli syöpä keuhkoissaan, pernassaan ja maksassaan, ja hänellä diagnosoitiin myöhemmin myös non-Hodgkinin lymfooma. Lääkärit antoivat miehelle vuoden elinaikaa. Taide on kuitenkin antanut Waynelle syyn jatkaa:

– Minulla on terminaalinen syöpä, mutta maalaaminen on antanut elämälleni tarkoituksen.

Lähde: The Sun


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!