Oho

Korealaisnaiset nousivat kapinaan kapeita kauneusihanteita vastaan - tuhoavat meikkinsä!

03.11.2018 17:02

Jos nainen ei käytä meikkiä, ihmetellään, miksei hän huolehdi ulkonäöstään. Jos meikkiä käyttää "liikaa", yritetään naiselle vihjata luonnollisen kauneuden ylemmyydestä. Kapeaakin kapeampaan kauneusihanteeseen ahtautuminen vaatii naisilta paljon työtä ja vaivannäköä, eikä kritiikiltä voi siltikään täysin säästyä.

Etelä-Koreassa naiset saivat jälleen muistutuksen ulkonäköpaineista, kun maan ensimmäinen naisankkuri sai kritiikkiä siitä, että hän käytti televisiossa silmälaseja. Nyt korealaisnaiset ovat nousseet vastarintaan ja käynnistäneet sosiaalisessa mediassa Pakene korsettia-liikkeen.

Jo lukuisat naiset ovat tuhonneet meikkinsä kritiikkinä kosmetiikkateollisuudelle, joka rohkaisee naisia käyttämään valtavia summia virheettömän ihon, pulleiden huulien ja tuuheiden ripisen tavoitteluun. Tiukkoja kauneusihanteita on verrattu korsettiin, joka pakottaa naisten kehon halutuksi muotoiseksi.

Lue myös: Tommi Läntinen piipahti meikkiostoksilla - kuva!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Korean Beauty Guide (@k_beauty_expert) on

Yksi liikkeen merkkihahmoista on tubettaja Lina Bae. Hän julkaisi YouTubessa videon nimeltä  I Am Not Pretty, joka on kerännyt tähän mennessä jo yli 5 miljoonaa katselua. Videolla hän pyyhkii pois meikkinsä ja irtoripsensä ja toteaa:

– En ole kaunis, mutta ei se mitään. Olet erityinen sellaisena kuin olet.

Toistaiseksi ei ole tutkimustieotoa siitä, onko liikkeellä ollut näkyvää vaikutusta Korean kosmetiikkamyyntiin. Somettajat toivovat kuitenkin, että liike herättäisi sekä ihmiset että yritykset miettimään kosmetiikkateollisuuden naisille tuputtamaa viestiä. 

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Big Brotherista häädetty Vili lyttää tylysti koko ohjelman: ”Tylsin kausi kautta aikojen – en odottanut BB-talolta näin suurta tylsyyttä!”

Katso video!

Temptation Island -Meiju menee kauneusleikkaukseen – ei kuitenkaan ymmärrä plastiikkakirurgiaan: ”Joudun käyttämään Google-kääntäjää”

Katso video!

Romutransu Markus Kuotesaho paljastaa vaatekertansa rahallisen arvon: "Tämä hame maksoi 40 senttiä" - katso video!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!