Koiraa palvotaan jumalana Kiinassa!

Oho | 20.10.2017 22:03

Moni länsimaalainen palvoo lemmikkiään. Kiinassa kuitenkin on kylä, jossa koiraa kohdellaan jumalana. Kylän vuotuisessa juhlassa, eläin puetaan näyttäviin vaatteisiin ja se asetetaan istumaan valtaistuimelle, jossa sitä kanniskellaan palvovan yleisön edessä.

 

Perinteen taustalla on legenda, jonka mukaan ensimmäiset aluetta asuttaneet ihmiset olivat nääntymässä janoon, kunnes koira pelasti heidät, johdattamalla heidät vedenlähteelle. Asukkaat uskoivat tämän olevan merkki koiran jumaluudesta.

 

Jiaobang-kylän miaot ovat juhlineet koirankantopäivää jo vuosisatojen ajan.

 

Juhlan kohokohta on paraati, jossa koiraa kannetaan puisella valtaistuimella, ihmisten laulaessa ja rummuttaessa ympärillä. Paraatia johtaa shamaani, joka heittelee yleisön päälle mutaa symbolisena eleenä, jotta jumala soisi heille rauhaa, tervyttä ja vaurautta. Ihmiset myös osoittavat koiralle kiitosta ja rukoilevat tältä hyvää satokautta.

 

Juhla on saanut eläintensuojelijoilta kritiikkiä, sillä joissakin tapauksissa koiran kaulan ympärille on kiedottu talutusketju. Tapahtumaa on verrattu myös Kiinan kuuluisaan koiranlihafestivaaliin, jossa tuhansia koiria teurastetaan ruoaksi.

 

Lähde: The Independent

 

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!