Anuradha Paananen

Kivirekka ajoi suomalaisen vapaaehtoistyöntekijän Anuradha Paanasen päälle Intiassa – oliko kyseessä järjestetty onnettomuus?

Oho | 15.01.2021 07:31

Kahdeksan vuotta sitten Anuradha Paananen, 66, teki täyskäännöksen elämässään ja suuntasi ystävänsä vinkistä Intiaan.

– Hän pyysi minua käymään katsomassa, kuinka heidän hyväntekeväisyystyönsä kohteena olevat lapset pärjäsivät. Menetin sydämeni näille lapsille kokonaan, Anudradha tunnustaa.

Nykyisin hän asuukin puolet vuodesta Intiassa.

– Mieheni Swami on intialainen. Teemme yhdessä vapaaehtoistyötä köyhääkin köyhemmissä oloissa.

KATSO VIDEO:

Säärestäni puuttuu puolet

Aviopari työskentelee Shatan Ashramin koulussa Koillis-Intiassa. Oppilaat ovat läheisen orpokodin lapsia, joita on tällä hetkellä 130.

Etenkin tyttöjä kohdellaan alueella huonosti. Suomessakin on uutisoitu järkyttävistä jopa kuolemaan johtaneista raiskauksista.

Toimittajanakin työskennellyt Anuradha kirjoitti vuonna 2014 paikallislehteen uutisen kahden 12-vuotiaan tytön raiskauksesta ja murhasta.

– Tyttökaupoista vaietaan. Jos niitä yrittää tuoda julki, pääsee äkkiä hengestään.

paananen

Pian uutisen jälkeen Anuradha joutui pahaan liikenneonnettomuuteen. Hän arvelee, että onnettomuus ei ehkä ollut sattumaa vaan juontaa juurensa raiskausartikkeliin.

– Olimme mieheni kanssa autolla liikkeellä, kun päällemme ajoi kivirekka täydessä lastissa mielestäni tarkoituksella. Kuskina ollut mieheni ei saanut yhtä pahoja vammoja kuin minä. Jäin jumiin litistyneeseen autoon, ja vasen sääreni paloi niin pahoin, että siitä on enää puolet jäljellä.

Tyttövauvoja yhä roskikseen

Intiassa morsiamen vanhemmilta saadut myötäjäiset ovat laissa nykyisin kielletty, mutta silti niitä yhä vaaditaan. Sen vuoksi monet perheet hylkäävät tyttövauvat heti niiden synnyttyä, koska myötäjäisiin ei ole varaa. Raskauksia myös keskeytetään, jos lapsen sukupuoli selviää ennen synnytystä. Monet vievät tyttövauvat myös nunnaluostareihin.

– Monet sairaalat kieltäytyvät nykyisin kertomasta odottaville äideille lapsen sukupuolta. Olen ollut kauhuissani nähdessäni pieniä tyttövauvoja heitettyinä ojiin ja roskiksiin. Se on arkipäivää Intian köyhimmissä kylissä, Anuradha kertoo.

Teksti:Carmen Heikkilä
Kuvat:Matti Matikainen ja Anuradhan albumi
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!