Katso videot!

Kissat aistivat maanjäristyksen ennen sen alkua!

Oho | 17.07.2018 18:17

Eläimillä on monia aisteja, joita ihmisiltä puuttuu. Siitä elävänä todisteena toimivat japanilaisen kissakahvilan kissat, jotka pakenivat maanjäristystä jo ennen sen alkua.

18. kesäkuuta maanjäristys, joka oli magnitudiltaan 6.1, ravisteli Osakaa. Viisi ihmistä kuoli ja satoja loukkaantui. CATchy-kissakahvilan eläimet selvisivät vahingoitta, kiitos niiden nopeiden refleksien. Kahvilan valvontakamera näyttää, miten lukuisat kissat reagoivat jo ennen kuin maa alkoi järistä. Kissat havahtuvat noin kymmeninen sekuntia ennen järistyksen alkua ja osa niistä alkaa juosta. Uutislähteiden mukaan yksikään Wakayaman prefektuurissa sijaitsevan kahvilan kissoista ei vahingoittunut järistyksessä.

Vuosien mittaan uutisiin on välillä noussut tarinoita eläimistä, jotka ovat käyttäytyneet omituisesti, tai lähteneet pakoon ennen maanjäristyksiä. Vaikka asiaa ei ole koskaan tieteellisesti todistettu, on mahdollista että jotkut eläimet saattavat tuntea ensimmäiset ja hienovaraiset P-aallot ennen varsinaisen järistyksen alkua, joita ihmiset eivät kykene aistimaan. Japanissa on myös maanjäristysten varhaisvaroitusjärjestelmä, joka laukaisee hälytyksen sekunteja ennen järistyksen alkamista, joten on myös mahdollista, että kissat kuulivat jotain, jota kameran mikrofoniin ei tallentunut.

Lähde: The Huffington Post

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Huutokauppakeisarin suosikkimyyjä Mersu-Matti: ”Aki Palsanmäki himoitsee aarteitani” – katso video huikeasta kokoelmasta

Katso video!

Syövän selättänyt Hunks-komistus Jani Kokki miettii elämänmuutosta – ”Kaikki päivät ovat aika samanlaisia”

Katso video!

Romutransu riisui tyllihameensa! Markus Kuotesaho selätti piinaavan kutinahelvetin – ”Munat eivät saa näkyä lehdessä”

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!