Jooga ei ole tarpeeksi kristillistä.

Kirkko kielsi joogan: Ei ole kristillistä!

Oho | 13.05.2017 12:01
Kirkko on kieltänyt tiloissaan joogan, koska sitä ei pidetä kristillisenä. 

Osa Saint Davidin kirkosta on muokattu tilanpuutteessa yhteisökäyttöön Blaenporthissa, Walesissa. Kirkko on kuitenkin ilmoittanut, että joogaa sen tiloissa ei saa järjestää. Kirkon edustajien mukaan pilates on edelleen sallittua, mutta ei jooga, sillä sen "voidaan katsoa olevan ristiriidassa kristillisten arvojen ja uskon kanssa". Jooga, samoin kuin muut "ei-kristilliset aktiviteetit", on kielletty.

Paikalliset raivoissaan

Paikalliset ovat ymmärrettävästi närkästyneitä päätöksestä, ja kirkko on saanut paljon kritiikkiä osakseen. Moni kylän asukas on ilmoittanut boikotoivansa kirkkoa vastalauseena.

– Minä, ja epäilemättä monet muut Blaenporthin asukkaat, emme ole ollenkaan tyytyväisiä näkemykseen, joka kirkolla on yhteisömme aktiviteeteista, kuten joogasta, tai chista, taekwondosta, bingosta ja muista vastaavista. Niiden kuuluisi olla yhteisöllisiä tapahtumia, joiden tarkoituksena on parantaa vanhusten ja nuorten elämänlaatua, kirjoittaa yksi tyytymätön yhteisön jäsen:

– Minulle ainakaan ei kukaan tule kertomaan, millaisiin tapahtumiin saan ottaa osaa. Tästä syystä en aio jatkossa käyttää kyseistä laitosta virkistyskäyttöön, ennen kuin sen tilalle rakennetaan oikeudenmukainen ja  puolueeton kulttuurikeskus.

Walesin kirkon edustaja on kommentoinut asiaa toteamalla, että "toimet, joiden voidaan katsoa olevan ristiriidassa kristillisten arvojen ja uskon kanssa, eivät ole soveliaita" kirkkoon.

Lähde: Metro

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!