Hyppää pääsisältöön
Tekstaajat saivat oman tien.

Kiinaan rakennettiin oma tie tekstaajille!

Älypuhelimet kulkevat nykyään mukanamme kaikkialle. On yleistä tietoa, että puhelimen räplääminen auton ratissa voi aiheuttaa onnettomuuksia, mutta myös kävely puhelin kourassa voi olla haastavaa. 

Ilmeisesti on kuitenkin liikaa vaadittu, että ihmiset pysyttelisivät hetken erossa puhelimistaan ja keskittyisivät siihen, mitä he ovat tekemässä. Siitä syystä kiinalainen kaupunki on turvautunut vaihtoehtoiseen ratkaisuun estääkseen puhelinriippuvaisia jalankulkijoita vaarantamasta omaa tai muiden turvallisuutta. 

Xi'an on rakentanut uuden kävelytien, joka on suunnattu nimenomaan puhelimessa oleville ihmisille. Noin sata metriä pitkän, ja 80 senttimetriä leveän tien toivotaan olevan riittävän tilava, jotta puhelimiaan tuijottavat jalankulkijat eivät törmäilisi toisiinsa. Katu on merkitty puhelimen kuvalla, jotta tavalliset jalankulkijat osaavat valita itselleen turvallisemman polun.

Idean takana on Meixin-niminen yritys, joka halusi kiinnittää kansalaisten huomion siihen, miten kiintyneitä ihmiset ovat puhelimiinsa. Etenkin turistit ovat sittemmin innostuneet puhelintiestä. Nykyään väylä onkin täpötäynnä turisteja, jotka napsivat itsestään selfieitä milläpä muulla, kuin puhelimillaan.

 

Lähde: New York Post


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!