Hyppää pääsisältöön
Kiinan julkisiin vessoihin on asennettu kasvoskannerit.

Kiina vakoilee vessapaperivarkaita: "Luulin, että edes täällä olisi yksityisyyttä!"

Kiina on ottanut avukseen kasvoskannerit yrittäessään saada kiinni vessapaperivarkaita.

Pekingissä yksi vilkkaimmista julkisista wc-tiloista luovuttaa vessapaperia nyt ainoastaan kävijöille, jotka ovat valmiita kuvauttamaan kasvonsa skannerissa. Kyseessä on valtion pyrkimys hillitä vanhuksia, jotka varastavat paperia kotikäyttöön.

Laite toimii niin, että wc-paperia haluavan täyty seistä teräväpiirtokameran edessä muutaman sekunnin ajan. Hatut, silmälasit ja muut mahdolliset naamiointivälineet tulee poistaa. Kasvojentunnistuksen jälkeen vierailija saa käyttöönsä 60 senttimetriä vessapaperia. Toista annostusta täytyy odottaa yhdeksän minuuttia. Mikäli sama henkilö käy hakemassa paperia liian usein, pyyntö evätään.

Vessapaperia saa odotella laitehäiriöiden vuoksi

Ikävä kyllä ohjelmiston toimintahäiriöt ovat haitanneet vierailijoiden asiointia, ja monet käyttäjät ovat joutuneet odottamaan vessapaperia useita minuutteja. Koneiden tiedetään myös ajoittain menneen epäkuntoon, jolloin henkilökunnan on täytynyt jakaa vessapaperia koppeihin. Paikalle on tarvittu lisäksi henkilökuntaa selittämään kävijöille, kuinka laitteet toimivat. 

Ymmärrettävästi uusi teknologia on herättänyt kysymyksiä ihmisten oikeudesta yksityisyyteen.

– Ajattelin vessan olevan viimeinen paikka, jossa minulla olisi vielä oikeus yksityisyyteen, mutta nyt he tarkkailevat minua sielläkin, sanoo yksi turhautunut vessassa kävijä.

Lähde: Men's Health


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!