Oho
Oluesta voidaan valmistaa myös polttoainetta.

Kemistit saivat neronleimauksen: Oluen voi muuttaa polttoaineeksi!

15.12.2017 20:55

Oluen ystäviä ei tarvitse vakuuttaa juoman hyvistä ominaisuuksista, mutta tutkijat ovat löytäneet oluelle uuden, yllättävän hyötytarkoituksen. Olut on nimittäin käypä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto bensalle.

Olutta voidaan muuttaa polttoaineeksi ja se on huomattavasti perinteistä bensiiniä kestävämpi vaihtoehto. Bristolin yliopiston kemistit ovat jo vuosikausia kehitelleet teknologiaa, jolla etanolista saataisiin butanolia. He ovatkin kyenneet muuntamaan puhdasta etanolia butanoliksi laboratorio-oloissa.

– Alkoholijuomien alkoholi on ​​lähinnä etanolia, jonka haluamme muuttaa bensiinin korvaavaksi butanoliksi. Joten alkoholijuomat ovat ihanteellinen malli teollisille etanolin fermentointiseoksille. Polttoaineena käytetty etanoli tehdään pääasiassa panimoprosessilla, sanoo professori Duncan Wass.

LUE: Luovuus lisääntyy oluella - kunhan ei juo liikaa!

Tutkijoiden on onnistunut käyttää kehittämäänsä teknologiaa muuntaakseen olutta, tai erityisesti oluen etanolia, butanoliksi. Professori Wass sanoi, että olut on "erinomainen helposti saatavilla oleva malli", teknologian testaamiseen. Hän myöntää, ettei olutta kuitenkaan tultaisi käyttämään vaihtoehtoisen polttoaineen tuotannossa teollisessa mittakaavassa. 

– Olut on itseasiassa erinomainen malli sille kemikaaliseokselle, jota meidän olisi käytettävä teollisessa prosessissa, hän selittää.

LUE MYÖS: Mies lähti yhdelle oluelle - löytyi Ibizalta!

Tiimi aikoo seuraavaksi rakentaa suuremman version laitteestaan. Tähän voi kulua viisikin vuotta. Sen jälkeen tutkijat toivovat kykenevänsä tuottamaan vaihtoehtoista polttoainetta laajemmassa mittakaavassa.

Lähde: Metro UK

 

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!