Hyppää pääsisältöön
Siittiöiden laatu heikkenee iän myötä.

Kannattaako siittiöiden pakastus? Näin lääkäri vastaa!

Miesten siittiöiden laatu heikkenee iän myötä. Huonot elämäntavat, kuten tupakointi, kehno ruokavalio ja liikunnan puute vaikuttavat negatiivisesti siemennesteen laatuun.  Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että yli 40-vuotiaille isille syntyvillä lapsilla on hieman korkeampi autismin sekä syövän riski.

Yhdysvalloissa spermapankkiyritykset, kuten Dadi ja Legacy, tarjoavat "hedelmällisyysvakuutuksia" miehille, jotka kenties haluavat iseiksi kypsemmällä iällä.

Palvelu on kuitenkin kallis. Sen lisäksi, että kertaluontoinen talletus maksaa, yritykset veloittavat siemennesteen säilytyksestä vuosimaksun. Jäädytys ei myöskään takaa hedelmöitystä, sillä arviolta noin puolet jäädytetyistä siittiöistä selviää.

- Nuorten miesten ei tarvitse proaktiivisesti lähteä jäädyttämään siittiöitään. Jos miehet haluavat parantaa hedelmällisyyttään, heidän pitäisi tehdä ne asiat, jotka he jo tietävätkin, että heidän pitäisi tehdä., vakuuttaa Men's Health-lehden asiantuntija, lisääntymisen endokrinologi David Ryley.

Toisin sanoen: älä tupakoi, nauti alkoholia kohtuudella, syö terveellisesti ja liiku tarpeeksi.

Lähde: Men's Health

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!