Oho
Mikrosiruja asenettaan paljon lemmikkieläimille.

Kannattaako lapsi siruttaa? Asiantuntija vastaa!

15.09.2017 15:30

Lemmikkieläimiä sirutetaan nykyään paljon, ja tulevaisuudessa myös ihmiset saattavat kulkea mikrosiru ihonsa alla. Asiantuntijat pohtivat, kannattaisiko esimerkiksi lapset mikrosiruttaa katoamisten ehkäisemiseksi.

Nykyisellä teknologialla lasten siruttaminen ei vielä ole mahdollista, huomauttaa WCRS-uyrityksen teknologia- ja innovaatiotoiminnan johtaja, Dino Burbidge. Vaikka jotkut yritykset tarjoavat jo mikrosiru-implantitteja ihmisille, toimivat ne hyvin lyhyellä etäisyydellä, ja niitä käytetään pääasiassa toimistotilojen avaimena ja lounaiden maksamisessa. Esimerkiksi lasten kidnappaajat puolestaan eivät välttämättä pysy tarvittavalla etäisyydellä. Burbidge lisää, ettei signaali välttämättä toimi sisätiloissa.

– Niin kauan kuin pysyt ulkona jossain, missä on hyvä wi-fi, ja olet satelliittien kantoalueella, olet jäljitettävissä. Tämä on kuitenkin jokseenkin epäkäytännöllinen pyyntö kidnappaajille, hän sanoo.

Ei saa peittää vaatteilla

Burbidge selittää, että siru tulisi myös asettaa sellaiseen kohtaan kehossa, että se voisi toimia esteettä. Vaatteiden peittämän käsivarren sijaan tämä tarkoittaisi esimerkiksi otsaa. Se, moniko vanhempi haluaisi asentaa sirun lapsensa otsaan, onkin sitten oma kysymyksensä.

Vaikka teknologia saataisiin tulevaisuudessa muokattua toimivaksi, olisi sirujen käyttöönotolla edelleen haasteensa. Mikäli sirujen käyttö yleistyy, rikolliset oppivat nopeasti neutralisoimaan jäljittimet.

– Kelvollinen magneetti hoitanee homman, Burbidge jatkaa.

– Pahikset ovat aina yhden askeleen edellä.

Useimmilla on jo voimakas seurantajärjestelmä

Asiassa ongelman näkee myös F5 Networks-insinööri Michael Brown. Hänen mukaansa ihon alle asennettavan mikrosirun riskit ovat "liian korkeat":

– Internetiin liitetyt implantit aiheuttavat riskin siitä, että ihmiset hakkeroidaan, mikä voi aiheuttaa vakavia seurauksia terveydellemme.

Lopulta, kuten miehet huomauttavat, useimmilla ihmisillä on jo "erittäin voimakas, GPS:llä ja wi-fi-paikannuksella varustettu" seurantajärjestelmä", eli älypuhelin. 

Lähde: Metro UK

Teksti: Seiskan toimitus
Kuvat: Seiskan toimitus

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!