Hyppää pääsisältöön
Väärinkäsitys johti terroriepäilyyn.

Kallis vahinko - iäkkään britin lomamatka tyssäsi terroriepäilyyn!

Skotlantilaisen isoisän suunnittelema joulu Yhdysvalloissa jäi haaveeksi, kun hänen matkansa tyssäsi viisumin hakuun. Täyttäessään viisumihakemusta netissä, John Stevenson, 70, rasti vahingossa laatikon, jossa hän tunnusti olevansa terroristi.

– Me täytimme viisumihakemusta, mutta aika loppui ennen kuin ehdimme rastittaa kaikki kohdat. Sitten sivu kaatui ja kun se palautui, jatkoin siitä mihin olin jäänyt. Yksi kysymys luettelossa on, oletko terroristi ja rastin on täytynyt hypätä kyllä-laatikkoon minun huomaamattani, Stevenson selittää.

John ja hänen vaimonsa Marion olivat jo ehtineet varata ja maksaa matkan New Yorkiin. Lennot ja majoitus maksoivat heille tuhansia euroja. Valitettavasti Johnin viisumihakemus hylättiin, koska hänen katsottiin tunnustautuneen terroristiksi. Nyt pari pelkää, ettei heitä enää päästetä Yhdysvaltoihin lainkaan.

– Minä soitin jopa rajavalvontaan Yhdysvaltoihin ja annoin heille passini tiedot. He tarkastivat ne ja sanoivat: "Sinä olet terroristi", mies jatkaa:

– Kerroin heille, että olen 70 vuotta vanha, enkä edes tiedä, mitä terroristi tarkalleen ottaen tarkoittaa.

"En ole kertaakaan elämässäni joutunut ongelmiin"

Stevenson yritti vakuuttaa Yhdysvaltain viranomaiset siitä, ettei hän ole rikollinen. Hän selitti joutuneensa oikeussaliin vain kerran elämässään, kun hänet kutsuttiin valamiehistöön. Parin ainoa mahdollisuus korjata virhe on järjestää tapaaminen Yhdysvaltain Lontoon suurlähetystössä, jossa viranomaiset voivat kuulustella miestä. 

–  Tämä on kauheaa, järkyttävää ja todella tyhmää. En tiedä miksi tämä kysymys edes löytyy lomakkeesta, John sanoo:

– En ole kertaakaan elämässäni joutunut ongelmiin ja nyt minua kohdellaan kuin rikollista.

Lähde: The Independent


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
all over press

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!