fbq
Oho
20.08.2019 21:33
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: YouTube
Kadonneet tekohampaat löytyivät leikkauspotilaan kurkusta!
Oho
20.08.2019 21:33
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: YouTube

Englantilaisessa sairaalassa etsittiin kuumeisesti potilaan leikkauksessa kadonneita tekohampaita. Kahdeksan päivää myöhemmin ne löytyivät. Röntgenkuva nimittäin paljasti, että tekarit olivat juuttuneet potilaan kurkkuun!

Mitä tapahtui?

72-vuotias potilas palasi sairaalaan päiviä sen jälkeen, kun hänen vatsastaan oli leikattu kasvain. Hän valitti hengitys- ja nielemisvaikeuksista. Hänet lähetettiin kotiin suuveden, antibioottien ja steroidien kera. Kotihoito osoittautui tehottomaksi ja röntgenkuva päivänselvän syyn oireille.

Leikkauksessa kadoksiin joutuneet tekohampaat olivat jumissa potilaan nielussa. Tohtori Harriet Cunniffen mukaan hampaat olivat ehtineet aiheuttaa nielun seinämiin rakkuloita ja turvotusta. Potilas vietiin toiseen leikkaukseen, jossa tekohampaat poistettiin.

Mies pääsi kotiin kuusi päivää uuden toimenpiteen jälkeen. Hän joutui palaamaan sairaalaan vielä kertaalleen toimenpiteestä aiheutuneiden komplikaatioiden vuoksi, mutta tohtori Cunniffen mukaan potilas toipui lopulta täysin. Lääkärit muistuttavat, että tapaus toimii varoittavana esimerkkinä siitä, mitä voi tapahtua, ellei hammasproteeseja poisteta ennen nukutusta. 

- Tapaus nosti esiin useita tärkeitä asioita, joissa on parantamisen varaa. Ensimmäinen on, että potilasta on aina kuunneltava, Cunniffe lisää. 

Lähde: UPI

Tilaa Seiskan uutiskirje! »