fbq
Oho
15.02.2018 19:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press
Mies joutui vessasta sairaalaan.
Kääk! Miehen peräsuoli luiskahti ulos vessanpöntöllä - näin voi tapahtua kenelle tahansa!
Oho
15.02.2018 19:01
Teksti: Seiskan toimitus|Kuvat: all over press

Moni lukee lehteä tai selaa Facebookia pöntöllä istuessaan. Ajan tappaminen pöntöllä on kuitenkin huono idea. Kiinassa miehen peräsuoli putosi ulos, koska hän istui vessassa liian kauan. 

4. helmikuuta kiinalainen mies saapui sairaalaan. Hän kertoi tunteneensa, miten "suuri möykky" putosi hänen peräaukostaan hänen istuessaan vessanpöntöllä. Kävi ilmi, että miehen peräsuoli oli irronnut luiskahtunut ulos, kun hän oli ponnisti. Miehen kerrotaan istuneen pöntöllä pelaamassa puhelimellaan noin puolen tunnin ajan.

Periaatteessa samoin voi käydä kenelle tahansa. Kyseinen mies oli kuitenkin kärsinyt rektumprolapsista jo vuosien ajan. 

– Koska hän ei hoidattanut tilaa aiemmin, se pääsi pahenemaan, selittää miestä hoitanut tohtori Su Dan.

Rektumprolapsi, eli peräsuolen esiinluiskahdus tarkoittaa tilaa, jossa osa peräsuolesta irtoaa kehon sisällä, työntyen anaalikanavan läpi niin, että se saattaa ulottua peräaukon ulkopuolelle. Tyypillisesti vaivaa esiintyä iäkkäämmillä ihmisillä ja vaikean synnytyksen kokeneilla naisilla, mutta myös pitkään istuminen ja ponnisteleminen vessassa voivat aiheuttaa peräsuolen esiinluiskahduksen.

Kyseisen miehen tapauksessa kirurgien onnistui poistaa 16 senttimetrin mittainen pullistuma, joka oli työntynyt ulos miehen peräaukosta. Hän toipuu parhaillaan leikkauksesta. 

Lähde: Men's Health

Tilaa Seiskan uutiskirje! »