Oho

Juusto tulisikin nauttia viinin sijaan teen kanssa!

21.02.2017 08:30

Juusto pitäisikin nauttia teen, ei viinin, kanssa.

Tätä mieltä on asiantuntija Rachel Safko, jonka mukaan on sääli, että ihmiset eivät osaa valita teetä juustojen pariksi.

– Kokemukseni mukaan useimmat ihmiset ajattelevat teetä sadepäivien juomana sadepäiviksi tai mummoille, Safko sanoo.

–  Mutta tee, juomien kameleontti, on myös paljon monipuolisempi.

Rachelin mukaan teen tanniinit ja sen kirpsakkuus toimivat erinomaisena kumppanina rasvaisille juustoille. Hänen mukaansa kuuma tee voi olla viiniä parempi vaihtoehto, sillä lämpö sitten toteaa, että kuumaa teetä voi olla parempi pariksi viinin, koska sen lämpö voi houkutella esiin juuston hienovaraisimmatkin makuvivahteet, juuston sulaessa suussa.  

Valkoinen tee on kuin samppanjaa

Safkon mukaan eri teelajikkeet soveltuvat eri yhteyksiin. Hän neuvoo ajattelemaan teen valikoimaa samaan tapaan kuin viinin värikirjoa. Valkoinen ja vihreä tee ovat hänen mukaansa samankaltaisia kuin samppanja tai valkoviinit. Niiden pariksi sopiikin erityisen hyvin vaikkapa tuore vuohenjuusto.

Musta tee puolestaan ​​soveltuu ikääntyneen goudan seuraksi ja Lapsang Souchong toimii täydellisesti voimakkaan sinihomejuuston kumppanina.

Varsinaisia sääntöjä teen valintaan ei kuitenkaan ole, vaan Rachel neuvoo kokeilemaan vapaasti eri makuyhdistelmiä, joista jokainen voi löytää omat suosikkinsa.

Lähde: Forbes

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!