Jooga on jo tuttua, mutta miten sujuu toega? Katso ohjeet!

Oho | 11.07.2018 16:33

Jooga on suosittu harrastus, joka pitää huolta niin kehosta kuin mielestä ja vetreyttää lihakset. Mutta yksi kehon osa jää joogassa vähälle huomiolle. Ottaen huomioon, että meidän tulisi suositusten mukaan kävellä jopa 10 000 askelta päivässä, on harmillista, etteivät varpaat saa samanlaista huolenpitoa kuin muu keho. Siksi suosiotaan kasvattava terveystrendi onkin nyt toega, eli yksinomaa varpaille tarkoitettu jooga.

Tutkimusten mukaan jopa 90% meistä käyttää liian pieniä kenkiä, joissa jalkojen lihaksilla ei ole tilaa liikkua. Liian ahtaat laittavat myös jänteet ja nivelsiteet koville, ja voivat aiheuttaa ajan myötä kipuja ja epämuodostumia. Päivittäiset toega-harjoitukset on suunniteltu lievittämään varpaiden väsymystä ja parantamaan niiden voimaa ja liikkuvuutta. Liikkeet tulee tehdä paljain jaloin, jotta jalat saavat lepoa kengistä ja pääsevät liikkumaan vapaasti. Jo viisi minuuttia kahdesti päivässä auttaa parantamaan varpaiden hyvinvointia. Kunkin harjoituksen tulisi kestää noin 15-30 sekuntia. Jos liike tuottaa kipua, on se keskeytettävä.

LUE MYÖS: Jymypaljastus: Instagramin supersuositun Nude Yoga Girl -nakutilin takana on tunnettu suomalaiskaunotar - alastonkuvien ottaja on ex-jalkapallotähti!

Punnerrus

Myös varpailla voi punnertaa. Paina isovarvas lattiaan ja nosta neljä muuta varvasta ilmaan. Älä anna päkiän nousta lattiasta.

Katkaistu varvas

Taivuta isovarvas jalan alle. Käytä tarvittaessa käsiä apuna. Ylhäältäpäin katsottuna liikkeen pitäisi näyttää siltä, kuin isovarvas olisi katkaistu. 

Toe-bra

Taivuta nyt neljä pienempää varvasta jalan alle niin, että vain isovarvas osoittaa normaalisti eteenpäin. Paina isovarvasta lattiaan. Muista valita harjoitukselle pehmeä alusta, kuten joogamatto, sillä varpaiden taivuttaminen kovaa lattiaa vasten saattaa tuntua epämiellyttävältä.

Kantapäillä istuminen

Istu polviasentoon ja aseta takapuolesi kantapäiden päälle. Nouse sitten varpaiden varaan niin, että tunnet venytystä sekä varpaissa että jalkapohjissa. Polvet pysyvät maassa. Paina isovarpaita toistuvasti kohti lattiaa, jolloin keho keinuu kevyesti edestakaisin.

Kantapää-tervehdys

Asetu samaan asentoon kuin äskeisessä liikkeessä Aseta sitten kätesi kantapäille ja työnnä hitaasti lonkkia ja selkää eteenpäin ja suorista käsivarret. Toista edellisestä asennosta tuttu keinuva liike.

Child's toes

Child's toes on muunnettu versio joogan child's pose-asennosta. Istu jälleen kantapäillesi. Tällä kertaa, taivuta nilkkoja niin, että varpaat varpaat lepäävät lattialla taaksepäin osoittaen; sinun pitäisi tuntea venytystä jalkojen etupuolella. 

Lähde: Mirror

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!