fbq
Oho
02.07.2017 09:30
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Krapulaa parannellaan monin keinoin.
Joitko eilen liikaa? Näin krapulaa parannellaan maailmalla!
Oho
02.07.2017 09:30
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Krapulalääkkeitä lienee maailmassa yhtä montaa sorttia kuin alkoholijuomiakin. Suomalaiset suuntaavat grillille tai tilaavat sunnuntaisin pizzaa kotiin. Maailmalla krapulaa parannellaan mitä erikoisimmilla keinoilla. Jokaisesta maasta löytyy omat vinkit siihen, millä krapula lähtee.

Men’s Health listasi krapulanparannusniksejä maailmalta.

Saksa

Katerfrühstück on krapulapäivään kuuluva, raskas aamiainen. Siihen kuuluu tavallisesti silliä, suolakurkkua ja sipulia.

Venäjä

Venäjällä uskotaan, että krapulan voi välttää juomalla oikeaoppisesti. Venäläiset pitäytyvätkin uskollisesti vodkassa, sekoittelematta siihen mitään turhuuksia. Lisäksi venäläiset parantelevat krapulaa mielellään saunassa, sekä juomalla suolaveden ja tomaattimehun sekoitusta.

Irlanti

Irlantilaiset kutsuvat krapulaa usein nimellä ”selittämätön päänsärky”. Tämä päänsärky lähtee parhaimmin tuhdilla aamiaisella, johon kuuluu pekonia, makkaraa, sieniä, kananmunia ja uunipapuja.

Ranska

Ranskalaisten sanotaan olevan immuuneja muun muassa lihavuudelle ja keuhkosyövälle, joten ei liene yllätys, etteivät he myöskään myönnä kokevansa krapulaa. Jos joku epäonninen turisti kuitenkin tulee Ranskassa ollessaan nauttineeksi liikaa viiniä, parantaa hän oloaan joko sipulikeitolla tai cassouletilla, joka sisältää lihaa ja papuja.

Italia

Italialaisille krapula on postumi della sbornia, eli humalan jälkimainingit. Se parannetaan tietenkin tupla-espressolla.

Meksiko

Meksikossa ei anneta alkoholista ärtyneelle vatsalle lepoa. Krapulaan tarjoillaan lääkkeeksi vuelve a la vida, eli paluu elämään. Kyseessä on salaatti, johon kuuluu katkarapuja, äyriäisiä, limeä, sipulia ja korianteria.

Japani

Tuliko nautittua liikaa sakea ja karaokea? Ei hätää (ehkä), sillä japanilaiset tarjoilevat sinulle umeboshia, eli etikkaan säilöttyjä luumuja. Myös misokeitto ja energiajuomat auttavat japanilaisia selviämään krapulasta.

Lähde: Men’s Health