fbqJättiteinin kasvu ei pysähdy: Broc oli jo lastentarhassa liki aikuisen mittainen! | Seiska
Oho
19.10.2016 12:46
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Seiskan toimitus
Jättiteinin kasvu ei pysähdy: Broc oli jo lastentarhassa liki aikuisen mittainen!
Jättiteinin kasvu ei pysähdy: Broc oli jo lastentarhassa liki aikuisen mittainen!
Oho
19.10.2016 12:46
Teksti: Anne Pennanen|Kuvat: Seiskan toimitus

Yhdysvaltain Michiganissa asuva Broc Brown, 19, oli maailman pisin teini-ikäinen alle 18-vuotiaana. Hänen arvellaan kasvavan 15 sentin vuosivauhdilla, sillä kasvua ei ole saatu pysäytettyä lääketieteellisin keinoin.

On todennäköistä, että Brock syrjäyttää pian 2,49-metrisen Sultan Kosenin maailman pisimmän miehen paikalta. Brocille 238 sentin pituus kuitenkin enemmän iso ongelma kuin ylpeyden aihe.

 

Brocilla ja hänen Lisa-serkullaan on liki metri pituuseroa.


– Guinnessin kirjaan pääsy ei auta minua selviämään elämästä vaan tarvitsisin keinon, jolla kasvu pysähtyisi ja sitä myöten kivut helpottaisivat, Broc sanoo.


Tarhassa 158-senttinen

Brocin äiti Darvi Brown kertoo poikansa olleen jo päiväkodissa 158-senttinen.

 

Broc kutsui ikätoverinsa kolmivuotissynttäreilleen. Hän erottui jo tuolloin selvästi joukosta.


– Yläasteella hän oli 1,82 metriä pitkä ja lukiossa jo 2,13-metrinen, Darvi päivittelee.

Brocilla on geneettinen sotosin oireyhtymä, joka aiheuttaa liiallista pituuskasvua eli gigantismia. Lääkärit veikkasivat vuosia sitten, ettei jättiläislapsi selviä hengissä aikuiseksi asti.

Broc kärsii myös heikosta sydämestä ja selkärangan ja -ytimen vaurioista. Nuorukaisella on vain yksi munuainen, minkä vuoksi hän ei voi syödä vahvoja särkylääkkeitä koviin selkä- ja kasvukipuihinsa.

– Koko ajan tuntuu kuin iso tennismaila olisi iskettynä selkäni läpi. Toivon vain, että lääkärit voisivat tulevaisuudessa tehdä jotakin tuskieni eteen.
 

Raha uppoaa mittatilattuihin huonekaluihin ja vaatteisiin

Brocilla on myös adhd-häiriö, jonka vuoksi hän saa ajoittain raivokohtauksia ja on kokonsa vuoksi täysin pitelemätön

Nuori mies haaveilee työpaikasta urheiluliikkeessä. Raha tulisikin tarpeeseen, sillä jättikasvuisella ihmisellä uppoaa suuret summat räätälöityihin vaatteisiin, kenkiin ja mittatilattuihin huonekaluihin.

– Sain juuri kerättyä rahaa erikoisvalmisteiseen kolmimetriseen sänkyyn. Enää minun ei tarvitse nukkua kippurassa, Broc iloitsee.