Hyppää pääsisältöön
Mies luuli pikaliimaa silmätipoiksi.

Järkytys silmäsairaalassa: 64-vuotias mies luuli pikaliimaa silmätipoiksi - yksi teko pelasti silmät karmeilta seurauksilta!

Englantilaismies joutui pahaan pinteeseen, kun hän erehtyi luulemaan pikaliimaa silmätipoiksi. Kauhutarinasta kerrottiin British Medical Journal-lehdessä.

Lääkärien mukaan 64-vuotias mies hakeutui lääkäriin Oxfordissa, sillä hänen silmäluomensa oli liimautunut kiinni. Tuskissaan oleva potilas kertoi näkönsä sumentuneen ja hänen vasemmassa silmässään tuntui voimakasta kipua. Miehen oli ollut tarkoitus laittaa silmiin Timolol-silmätippoja, mutta hän oli tarttunut vahingossa kynsiliimapurkkiin.

Onnettomuudesta oli ehtinyt kulua noin kaksi tuntia, kun mies saapui silmäsairaaalaan. Lääkärien onnistui avata silmäluomet pihtien ja suurennuslasin avulla. Silmän pintaan oli tullut hankaumia, joihin lääkärit määräsivät antibioottivoidetta. He huomauttavat, että tulos olisi ollut vakavampi, ellei mies olisi tajunnut heti pestä silmiään vedellä.

Niin kammottavalta kuin tarina kuulostaa, lääkärien mukaan kyseessä on varsin yleinen ilmiö.

–  Pikaliimatapauksia on raportoitu useita vuodesta 1982 lähtien, kun pikaliimaa on alettu pakata silmätippapakkausta muistuttaviin pulloihin, he varoittavat:

– Tapaus alleviivaa syanoakrylaatin aiheuttamien silmävammojen jatkuvaa ongelmaa ja toimii muistutuksena terveydenhuollon ammattilaisille, jotta he ilmoittaisivat tällaisista tapauksista valmistajille ja sääntelyelimille.

Lähde: British Medical Journal, Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!