Oho
Arkku

Japanilaisten erikoinen keksintö: tee-se-itse-arkku pitää hautajaiskulut kurissa!

06.02.2020 14:01

Hautajaisten kustannukset voivat yllättää surevan perheen. Hautaustoimiston lasku pitää sisällään kustannuksia vainajan valmistelusta, arkusta ja sen kuljetuksesta. Onneksi japanilainen yritys on keksinyt konstin, jonka avulla voi suitsia turhien kustannusten muodostumista. Tsubasa Public Utilityn tee-se-itse-hautajaispaketti on parhaillaan myynnissä verkossa.

Edullinen paketti sisältää koottavan arkun, tarvittavat liinavaatteet ja uurnan. Mukana tulee myös tee-se-itse-hautajaisten käsikirja, josta löytyy käteviä vinkkejä budjettihautajaisten järjestämiseen. Vaikka arkun kuljetuksen ja hautapaikan kustannukset eivät kuulu pakettiin, voi tee-se-itse-asenteella säästää ​sievoisen summan. Arkun kokoaminen toki vaatii hieman kädentaitoja, ja yritys muistuttaa, ettei edesmenneitä pidä säästöhuumassakaan haudata tai tuhkata kotona.

– Käsikirja sisältää tietoa siitä, kuinka ruumista kannetaan, miten se lasketaan lepoon ja siitä, miten tuhkaamisen kohdalla toimitaan, listaa yrityksen toimitusjohtaja Shinohara Norifumi.

Norifumi selittää, että hautajaismenot ovat valtava taakka monille japanilaisille.

– Keskimääräiset hautajaiskustannukset Japanissa ovat tällä hetkellä noin 1,5 miljoonaa jeniä (noin 12 300 euroa), mutta tällaisen tee-se-itse-vaihtoehdon avulla sama onnistuu alle 30 000 jenillä (noin 250 eurolla).

Pakkaus löytyy Tsubasan verkkokaupasta.

Lähde: Mirror, Tsubasa

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!