fbq
Italia tarjoaa ilmaisia linnoja - sisältää taka-ajatuksen! | Seiska
Oho
23.05.2017 16:27
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus
Haluaisitko linnan Italiasta?
Italia tarjoaa ilmaisia linnoja - sisältää taka-ajatuksen!
Oho
23.05.2017 16:27
Teksti | Kuvat: Seiskan toimitus

Unelmoitko asunnosta välimeren auringossa? Enää ei tarvitse säästää lomakämppää varten, sillä Italia tarjoaa nyt ilmaisia linnoja.

Valtio suunnittelee luovuttavansa yhteensä 103 arvokiinteistöä ilmaiseksi halukkaille. Tarjolla ovat muun muassa Marchen maakunnassa sijaitseva 1200-luvun kartano, nimeltään Castello di Montefiore, ja Laziossa sijaitseva Castello di Blera. Orsini-Odescalchi puolestaan sijaitsee Braccianossa, jossa Tom Cruise ja Katie Holmes menivät aikoinaan naimisiin. Lisäksi tarjolla on luostareita, vanhoja majataloja ja maatiloja.

Jujuna on, että kiinteistöjen uusien omistajan tulee toimittaa hallitukselle suunnitelma siitä, miten he aikovat muuttaa kiinteistöt toimiviksi turistikohteiksi. Tempauksen taustalla on pyrkimys hillitä turismitulvaa suosituimmissa kaupungeissa, kuten Venetsiassa ja Roomassa, houkuttelemalla matkailijoita syrjäisimmille alueille.

– Tavoitteenamme on, että yksityiset ja julkiset rakennukset, jotka eivät ole enää käytössä, saataisiin muunnettua tarjoamaan palveluja pyhiinvaeltajille, retkeilijöille, matkailijoille ja pyöräilijöille, sanoo projektissa toimiva Roberto Reggi.

Lahjoittaa jopa 200 rakennusta

Ne onnekkaat, keille kiinteistöt luovutetaan, saavat paikkaan oikeudet yhdeksäksi vuodeksi. Lisäksi he saavat mahdollisuuden jatkaa sopimusta yhdeksällä vuodella niin halutessaan. Parhaimpien ideoiden esittäjille valtio tarjoaa sopimusta 50 vuodeksi.

Ei myöskään ole syytä lannistua,vaikka ehdotuksesi hylättäisiin tällä kertaa. Valtio suunnittelee lahjoittavansa 200 muuta rakennusta seuraavien kahden vuoden aikana.

Lähde: Global News