Hyppää pääsisältöön

Ison-Britannian yliopistot: Jokaisen pitäisi saada määrittää oma etnisyytensä ihonväristä riippumatta!

Afroamerikkalaiseksi uskottu kansalaisaktivisti ja National Association for the Advancement of Colored People-järjestön toimihenkilö Rachel Dolezal sai maailmanlaajuista huomiota vuonna 2015, kun hänen kaukasialaiset vanhempansa astuivat julkisuuteen. Pian mediassa levisi kuvia nuoresta vaaleaihoisesta ja -hiuksisesta Rachelista. Rachel kuitenkin pysyi kannassaan ja julisti taustastaan huolimatta tunnistautuvansa mustaksi.

Nyt isobritannialainen yliopistojen ja korkeakoulujen ammattiliitto University and College Union on yhtynyt Dolezalin kantaan. 120 000 akateemikkoa edustava järjestö on ilmoittanut viralliseksi kannakseen, että jokaisen ihmisen tulisi saada identifioitua mihin ihonväriin haluaa. UCU:n mukaan jokaisella tulisi olla oikeus määritellä itse oma etnisyytensä. 

- Sääntömme sitouttavat meidät lopettamaan kaikenlaisen syrjinnän, fanaattisuuden ja stereotypiosoinnin. UCU on pitkään sallinut jäsentensä määritellä itse itsensä, koski se sitten tummaihoisuutta, vammaisuutta, LGBT+:aa, tai naiseutta. UCU tukee myös sosiaalista, ei lääketieteellistä, sukupuolen määrittämistä, joka auttaa haastamaan sortavat sukupuolistereotypiat työpaikoilla ja yhteiskunnassa.

Lähde: Metro.co.uk

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
YouTube

Katso Seuraavaksi

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!