Ison-Britannian yliopistot: Jokaisen pitäisi saada määrittää oma etnisyytensä ihonväristä riippumatta!

Oho | 20.11.2019 22:45

Afroamerikkalaiseksi uskottu kansalaisaktivisti ja National Association for the Advancement of Colored People-järjestön toimihenkilö Rachel Dolezal sai maailmanlaajuista huomiota vuonna 2015, kun hänen kaukasialaiset vanhempansa astuivat julkisuuteen. Pian mediassa levisi kuvia nuoresta vaaleaihoisesta ja -hiuksisesta Rachelista. Rachel kuitenkin pysyi kannassaan ja julisti taustastaan huolimatta tunnistautuvansa mustaksi.

Nyt isobritannialainen yliopistojen ja korkeakoulujen ammattiliitto University and College Union on yhtynyt Dolezalin kantaan. 120 000 akateemikkoa edustava järjestö on ilmoittanut viralliseksi kannakseen, että jokaisen ihmisen tulisi saada identifioitua mihin ihonväriin haluaa. UCU:n mukaan jokaisella tulisi olla oikeus määritellä itse oma etnisyytensä. 

- Sääntömme sitouttavat meidät lopettamaan kaikenlaisen syrjinnän, fanaattisuuden ja stereotypiosoinnin. UCU on pitkään sallinut jäsentensä määritellä itse itsensä, koski se sitten tummaihoisuutta, vammaisuutta, LGBT+:aa, tai naiseutta. UCU tukee myös sosiaalista, ei lääketieteellistä, sukupuolen määrittämistä, joka auttaa haastamaan sortavat sukupuolistereotypiat työpaikoilla ja yhteiskunnassa.

Lähde: Metro.co.uk

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:YouTube
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Katso video!

Oho! Lauri Tähkä loukkaantui keikalla – hurja video ontumisesta julki!

Katso video!

Taiga-hauva mukana Jasper Pääkkösen juhlahumussa: poistuivat kesken synttäreiden pissareissulle – video!

TIS-Meiju haluaa sinkkukomistuksen treffeille kanssaan – eroottinen laatikko saa innostumaan: ”Eikös tämä ole lasidildo?”

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!