Oho

Ison-Britannian kuningatar Elisabet vaihtoi tekoturkiksiin - "Heijastaa täydellisesti brittiyleisön asenteita"

07.11.2019 18:36

Kuningatar Elisabet ei aio enää käyttää turkiksia. Kuningattaren henkilökohtainen pukuompelija Angela Kelly paljastaa The Other Side Of The Coin-kirjassaan, että Englannin hallitsija on siirtynyt tänä vuonna käyttämään tekoturkiksia.

– Jos Hänen majesteettinsa on tarkoitus osallistua tapahtumiin erityisen kylmällä säällä, vuodesta 2019 lähtien hänen lämpimänä pysymisensä varmistetaan tekoturkiksilla.

Eläinten hyväntekeväisyysjärjestö Humane Society International / UK iloitsi päätöksestä.

– Olemme innoissamme siitä, että Hänen majesteettinsa on virallisesti luopunut turkiksista. Kuningatar Elisabetin päätös vaihtaa tekoturkiksiin heijastaa täydellisesti brittiyleisön asenteita, sillä valtaosa inhoaa julmia turkiksia, kommentoi toimitusjohtaja Claire Bass uutista.

Hän toivoo, että kuningattaren päätöksellä on myös laajempia seurauksia.

– Vaadimme Ison-Britannian hallitusta seuraamaan Hänen majesteettinsa esimerkkiä ja tekemään Yhdistyneestä kuningaskunnasta maailman ensimmäisen maan, joka kieltää eläinten turkisten myynnin.

Kuninkaallisia on vuosien varrelle usein kritisoitu turkisten käytöstä. Kuningatar Elisabet on nähty turkiksissa useissa julkisissa tapahtumissa ja turkisaktivistien vihan kohteeksi ovat joutuneet myös Kate Middleton ja Cornwallin herttuatar Camilla. On epäselvää, koskeeko turkiksista luopumispäätös koko kuninkaallista perhettä.

Lähde: Metro.co.uk

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!