Oho
Isoäidin hellyydenosoituksista saa kieltäytyä.

"Isoäidin suukoista voi kieltäytyä" - australialaiskoulu opettaa lapsille suostumuksen tärkeyttä ja somekohu seurasi!

29.07.2019 20:33

#MeToon jälkeen suostumuksen antamisen tärkeydestä on keskusteltu paljon.

Australialainen koulu pyrkiikin valistamaan pieniä lapsia suostumuksesta selittämällä, että heillä on oikeus kieltäytyä isovanhempienkin hellyydenosoituksista. The Respectful Relationships-ohjelma on ymmärrettävästi aiheuttanut monipuolisen nettikeskustelun. 

Ei tarkoittaa ei

Yksinkertaistetusti tavoite on opettaa lapset kieltäytymään ei-toivotusta fyysisestä kontaktista. Kohu kuitenkin alkoi, kun kun opettaja Margie Buttriss kertoi lapsille, että heillä on oikeus kieltäytyä vaikkapa isoäitiensä suukoista.

- He [lapset] voivat sanoa kunnioittavasti: "Ei kiitos, isoäiti, halataan mieluummin." Tai jos kyseessä on joku, ketä he eivät tunne: "Miten olisi yläfemma tai nyrkkitervehdys?", Buttriss selitti.

Somessa hyvää tarkoittavalle aloitteelle on naureskeltu. Moni ihmetteli, tulisko isoäidin hellyydenosoituksiinkin jatkossa suhtautua seksuaalisena ahdisteluna.

- Tällaisen roskapuheen takana on joku äärivasemmistolainen, jolla ei ole koskaan ollut isoäitiä, latasi 69-vuotias Twitter-käyttäjä Dennis Barr.

Lähde: New York Post

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jenna Jylhä
Kuvat: Rex Features

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!