Hyppää pääsisältöön
Moni kuvaa ruokansa Instagramiin.

Instagram voi lihottaa!

Huonoja uutisia, Instagramin ystävät: kuvapalvelun käyttö saattaa lisätä huomaamatta lautasellesi ylimääräisiä kaloreja.

Yhä useampi hakee Instagramista inspiraatiota keittiöön. Samalla he esittelevät omia annoksiaan sosiaalisessa mediassa. Ikävä kyllä, #foodporn-pakkomielteellä on varjopuolensa. Pyrkiessämme tekemään annoksesta mahdollisimman kauniin Insta-kuvia varten, lisäämme lautaselle usein paljon turhia kaloreja, asiantuntijat varoittavat. Tavllinen puurolautanen ei ole riittävän kuvauksellinen, ennen kuin sen päällä koreilee aimo annos marjoja, hunajaa, pähkinöitä ja suklaahippuja. 

Alleviivatakseen ongelmaa, somevaikuttaja Amanda Meixner julkaisi Instagramissa rinnakkain kuvat tavallisesta puuroannoksestaan ja Instagramiin ladattavasta annoksesta. Tuunatessaan puuronsa Insta-annokseksi, hän tuli yli kaksinkertaistaneeksi kalorien määrän.

Onkin vaiettu totuus, että monet fitness-vaikuttajat, jotka julkaisevat upeita kuvia herkullisen näköisistä aterioista, eivät todellisuudessa juurikaan koske lautaseen valokuvan jälkeen.

– Tunnen erään miespuolisen fitness-mallin, joka julkaisee somessa TGIF-kuvia itsestään oluttuopin kanssa, vaikka hän ei juo pisaraakaan. Hän ei ikinä koske alkoholiin, kertoo nimettömänä pysyttelevä bikini fitness-kilpailija:

– Sama koskee tyttöjä, jotka poseeraavat valtavien jäätelöannosten kanssa. Se on todella epärehellistä.

Lähde: Metro UK


Teksti:
Seiskan toimitus
Kuvat:
Seiskan toimitus

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!