fbq
Ilman aivoja syntynyt poika selätti todennäköisyydet: 6-vuotias on melkein kuin kuka tahansa lapsi! | Seiska
Oho
24.02.2019 22:48
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features
Ilman aivoja syntynyt poika selätti todennäköisyydet: 6-vuotias on melkein kuin kuka tahansa lapsi!
Oho
24.02.2019 22:48
Teksti: Jenna Jylhä|Kuvat: Rex Features

Noahilla oli syntyessään vain 2 prosenttia normaalista aivojen massasta. Lääkärit kertoivat hänen vanhemmilleen, Shelley ja Rob Wallille, ettei poika tulisi elämään.

Ennen synnytystä he suosittelivat raskauden keskeyttämistä viisi kertaa. He kertoivat, ettei Noah tulisi koskaan näkemään, kuulemaan, puhumaan tai syömään.

Nyt Noah on 6-vuotias, täysin normaali lapsi, joka kykenee kaikkiin edellä mainittuihin.

Televisioesiintyminen

Cumbriasta, Englannissa kotoisin oleva perhe esiintyi hiljattain Good Morning Britain-keskusteluohjelmassa. Vaikka lääkärit uskoivat Noah syntyvän "ilman aivoja", kolmessa vuodessa lapsen aivot olivat kasvaneet 80 prosenttiin normaalista.

- Hän on fiksu kuin mikä, ylistää Noahin isä:

- Luulen, että jos nuoremmille vanhemmille olisi tarjottu tätä valintaa, he olisivat saatteneet murtua painostuksen alla. Koska me olemme iäkkäämpiä, me tiedämme mitä haluamme ja olemme positiivisia ihmisiä. Halusimme antaa Noahille mahdollisuuden elämään.

Nyt perhe on omistanut aikansa Noahin aivojen kehittämiselle. He ovat jopa lentäneet Australiaan koulutuskeskukseen, jossa poika oppi surffaamaan. Vaikka Noah ei vielä kykene kävelemään ilman apua, haluaa hän seuraavaksi kokeilla hiihtämistä. Myös lääkärit ovat myöntäneet, että Noah on "poikkeuksellinen" lapsi.

Lähde: New York Post