Ketodieetissä on haittansa.

Ikävä sivuvaikutus: ketoosidietti saa sekä hengityksen että alapään haisemaan pahalta!

Oho | 06.03.2019 10:31

Niin sanottu ketodieetti oli yksi viime vuoden suurimmista ruokavaliovillityksistä, ja sen suosio jatkuu yhä.

Atkinsin dieettiä muistuttava ketogeeninen ruokavalio perustuu hiilihydraattien rajoittamiseen. Kun hiilihydraatteja ei ole ravinnosta saatavilla, elimistö menee ketoosiin, ja alkaa käyttää kehon rasvavarastoja muodostaakseen ketoaineita. 

Pahanhajuinen hengitys

Ketoosin tunnistaa paastoajalle tyypillisestä, epämiellyttävän imelältä haisevasta hengityksestä. Nettikeskustelun perusteella vaikuttaa siltä, ettei pahanhajuinen hengitys ole ainoa ketoosin tuoksahtava sivuvaikutus. Insider kertoo, että muun muassa Twitterissä ja Redditissä on haettu apua pahaan hajuun, joka ilmestyy intiimialueille ketogeenisen ruokavalion sivutuotteeena.

Ilmiö on saanut sosiaalisessa mediassa nimen "ketohaarukset".

- Kärsin todella pahasta hajusta, yksi ahdistunut Reddit-käyttäjä jakoi:

- Olen lukenut, että kyseessä saattaisi olla ketohaarukset, joka on kuin haiseva hengitys. Olen ollut dieetillä kaksi viikkoa. Muita oireita ei ole.

pH-tasapaino järkkyy

Ravitsemusterapeutti Lisa De Fazion mukaan ilmiö on todellinen:

- Elintarvikkeet muuttavat kehon pH-tasapainoa. Kun näin tapahtuu, kehosta saattaa erittyä tiettyjä hajuja. Ketodieetti voi muuttaa emättimen pH-arvoa ja näin emättimen hajua, eikä haju ole välttämättä ruusuinen.

Hajua olennaisempaa on kuitenkin se, että pH-tasapainon järkkyminen voi altistaa emättimen tulehduksille, kuten bakteerivanginoosille, De Fazio varoittaa.

Hänen mukaansa pH-tasapaino voi korjaantua itsestään ajan kanssa, tai se saattaa vaatia visiitin lääkäriin. Itsestäänselvä ratkaisu ongelmaan on tietenkin ruokavalion vaihtaminen.

Lähde: InsiderReddit

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!