Oho

Iäkäs lääkäri menetti lupansa tietokonetaitojen vuoksi!

06.11.2017 20:30

Iäkäs lääkäri on menettänyt lääkärinlupansa, koska hän ei osaa käyttää tietokonetta.

84-vuotias tohtori Anna Konopka kirjoittaa yhä reseptit ja muut dokumentit käsin. Hänen arkistonsa pursuavat papereita ja kansioita, sillä hän ei tallenna mitään elektronisessa muodossa. Ainoa elektroninen laite hänen vastaanotollaan on lankapuhelin. Konopkan mukaan järjestelmä on kuitenkin toiminut hyvin vuosikaudet.

New Hampshirin lääketieteellinen lautakunta ei näe asiaa samoin. Lautakunta päätti, että Konopka menettää tomilupansa, sillä he eivät usko naisen kykenevän käyttämään pakollista huumausainevalvonnan sähköistä järjestelmää. New Hampshiressa vuonna 2014 käyttöön otetun ohjelman pyrkimyksenä on vähentää yliannostusten määrää velvoittamalla lääkäreitä kirjaamaan kirjoittamansa opioidireseptit yhteiseen järjestelmään.

Konopkan asiaita ovat pääasiassa paikalliset pienituloiset, ja he, joilla ei ole sairasvakuutusta, sillä nainen veloittaa tapaamisesta vain noin 50 euroa.

– Haluan auttaa ihmisiä. En valinnut lääketiedettä rahan takia, Puolassa syntynyt tohtori puolustaa.

Useat potilaat tulivat tohtorin tueksi viimeviikkoiseen kuulemistilaisuuteen, mutta lautakunta päätti evätä Konopkan oikeuden ammatinharjoittamiseen.

Lähde: Metro UK

Teksti:Seiskan toimitus
Kuvat:ALL OVER PRESS
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!