Oho

Hyvänen aika! Jurriset pesukarhut hoipertelevat pitkin kanadalaisen pikkukaupungin katuja! Mistä on kyse?

10.09.2019 14:33

Ottawalaisen pikkukaupungin asukkaat ovat viime aikoina kohdanneet päihtyneitä pesukarhuja, jotka hoipertelevat kaduilla ja nukkuvat krapulaansa keskellä kirkasta päivää.

Stittsville​​​​​ssä asuva ​Emily Rodgers kertoo huomanneensa tavallisesti yöaikaan liikkuvan eläimen takapihallaan, kun hän meni töistä kotiin.

- Se ei kyennyt liikkumaan. Sen jalat laahasivat, se huojui ja sen oli vaikea pysytellä pystyssä. Oli selvää, että sillä ei ollut kaikki hyvin.

Tarkkailtuaan pesukarhua useita tunteja, Rodgers soitti viranomaisille, jotka hakivat pesukarhun selviämään valvotuissa oloissa. Myös toisella asukkaalla, Julie Fongilla, oli vastaava kohtaaminen, kun hän löysi humaltuneen pesukarhun nukkumasta terassinsa alta. 

Hän olettaa, että kyseessä oli sama eläin, jonka hänen aviomiehensä oli nähnyt aiemmin samana päivänä hoipertelemassa heidän pihatiellään ja ottamassa torkkuja heidän aidallaan.

- Hän kertoi, että se kompuroi kuin henkilö, joka on nauttinut pari drinkkiä liikaa, Fong sanoi.

Käyneitä hedelmiä

Carletonin yliopiston biologian professorin, Michael Runtzin mukaan pesukarhut ovat tuskin olleet istumassa iltaa paikallisessa kuppilassa. Huomattavasti todennäköisempi selitys eläinten päihtymukselle ovat käyneet hedelmät.

Hän sanoo, että puista on pudonnut tänä vuonna paljon hedelmiä, jotka ovat alkaneet käydä kuumuudessa. Professori Runtz muistuttaa, että esimerkiksi käyneistä marjoista humaltuneet linnut ovat varsin tavallinen näky.

Oli kyseessä sitten mikä laji tahansa, professori Runtz neuvoo asukkaita olemaan lähestymättä päihtyneitä eläimiä.

- Älä yritä juottaa niille kahvia, jotta niiden pää selviäisi, anna niiden toipua rauhassa. Jos olet todella huolestunut eläimestä, soita asiaan erikoistuneille viranomaisille.

Lähde: CBS News

Teksti:Jenna Jylhä
Kuvat:Rex Features
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!