fbq
Oho
21.11.2020 20:02
Teksti: Carmen Heikkilä|Kuvat: Pasi Murto
Marjo Wessman
Hurjan muodonmuutoksen tehnyt Marjo paljastaa: Näin laihdutin 145 kiloa
Oho
21.11.2020 20:02
Teksti: Carmen Heikkilä|Kuvat: Pasi Murto

Marjo Wessmanin muodonmuutos on niin suuri, etteivät tuttavat ja ystävät ole enää tunnistaa häntä.

– Muutos on niin valtava, että välillä on itsellänikin vaikeuksia hahmottaa, etten ole enää niin suuri.

Lihavimmillaan Marjo painoi 237 kiloa ja nykyään hän painaa 92 kiloa. Vaatekoko pieneni numerosta 62 kokoon 42.

Tanssin taas

Marjon jalat eivät enää jaksaneet kannatella valtavaa rasvamassaa, eikä hän kyennyt kävelemään yli 12 vuoteen.

– Yhtäkkiä sain tarpeekseni. Minulla oli kakkostyypin diabetes, uniapnea ja liuta muitakin vaivoja lihavuuteni vuoksi. Lopetin itseni tuhoamisen, ja aloin pudottaa painoa. Aluksi laihdutin itsekseni 80 kiloa syömällä porkkanaraastetta joka päivä. En enää voi sietää porkkanoita, sillä kaksi vuotta niiden popsimista oli liikaa.

Kun Marjo oli suoriutunut valtavasta laihdutusurakasta päättäväisyytensä ja itsekurinsa ansioista, hänelle tehtiin vatsalaukun ohitusleikkaus. Sen ansiosta paino putosi vielä 60 kiloa lisää. Se kuitenkin aiheutti, että nahka alkoi roikkua, ja sitä piti poistaa seitsemän kilon edestä varsinkin vyötärön seudulta.

– Kaikki eivät voi ymmärtää, mikä ilo on päästä pitkän ajan jälkeen omin jaloin kävelemään. Olen käynyt jo tanssimassakin.

Marjo pääsi laihdutuksen myötä eroon kakkostyypin diabeteksesta ja uniapneasta. – Nykyään minun herkkuani ovat hapankorput!
Marjo pääsi laihdutuksen myötä eroon kakkostyypin diabeteksesta ja uniapneasta. – Nykyään minun herkkuani ovat hapankorput!

Lue myös: Helsinkiläinen Marjo laihdutti 145 kiloa: Voin taas kävellä

Kahden metrin vyötärö

Marjo poimi netistä laihdutusvinkkejä ja opetteli jumppaamaan kuminauhalla.

– Kun vyötärö alkoi näkyä, olin aivan innoissani, se oli niin huima tunne. Pahimmillaan vyötärön ympärykseni oli kaksi metriä. Kun tuloksia syntyi, innostuin aina vain lisää.

Marjo ei enää koskaan halua lihoa, ja hän haluaakin kannustaa niitä, jotka kamppailevat jonkin asian kanssa itsekuriin liittyen.

– Päätös pitää vain tehdä ja pysyä siinä. Sitoudu päätökseen heti, äläkä siirrä sitä huomiseen tai ensi viikkoon. Jos minä tähän pystyin, kyllä kaikki muutkin pystyvät.

Lue lisää Seiska Klubista!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »