Hurja epäonni: kolme perheenjäsentä sairastui vuoron perään syöpään

Hurja epäonni: kolme perheenjäsentä sairastui vuoron perään syöpään

Oho | 30.05.2016 16:54

Kolme saman perheen jäsentä sairastui lyhyen ajan sisällä vuoron perään syöpään Utahissa Yhdysvalloissa, People-sivusto kertoo.

Shareelta, 34, löytyi rintasyöpä huhtikuussa vain kaksi viikkoa sen jälkeen, kun hänen siskollaan Annettella, 35, oli diagnosoitu rintasyöpä. Kahta kuukautta aiemmin heidän kälynsä Lindsay, 38, sai tietää, että hänen syöpänsä oli uusiutunut.

Annette ajoi siskonsa Shareen hiukset Youtube-videolla.

Lindsay sai syöpädiagnoosin ensimmäisenä. Hän sai tietää kasvaimistaan pernassa tammikuussa 2015. Leikkauksen, kemoterapian ja säteilyhoidon jälkeen Lindsay luuli jo voittaneensa syövän, mutta helmikuussa kävi ilmi, että kasvaimet olivat levinneet hänen maksaansa ja keuhkoihinsa.

- Viimeisin tutkimus näytti, etteivät kasvaimet ole kasvaneet. Olen toiveikas, Lindsay kertoo People-sivustolle.

Lindsayn oli vaikea hyväksyä tietoa siitä, että myös Sharee ja Annette sairastuivat syöpään.

- Se, että joudumme käymään tämän läpi, on syvältä, mutta ainakin voimme olla toisillemme tukena. Olemme kemoterapiakavereita, Linsay sanoo.

"Hassuttelemme peruukit päässä"

Rintasyöpään sairastuneet Annette ja Sharee saivat tietää diagnoosinsa jälkeen, että he kantavat BRCA2-geeniä eli perittyä rintasyöpäalttiutta.

- Me järjestämme tapaamisia ja hassuttelemme peruukit päässä. Tapaamisten jälkeen voimme kaikki paremmin. Syöpää vastaan taistellessa asenne on tärkeä. Voisimme murehtia kaikesta siitä, mikä voi mennä pieleen. Sen sijaan pyrimme miettimään niitä asioita, jotka voivat mennä hyvin, Annette kertoo.

Sharee alkoi diagnoosin jälkeen jakaa kokemuksiaan Youtubessa. Sharee on esimerkiksi julkaissut videon, jossa Annette ajelee hänet kaljuksi.

- Olen aina ollut hieman hassu persoona. Rakastan nauramista. Miksi antaisin syövän tulla tielleni? Sharee sanoo.

Teksti:Maija Knuuttila
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!