Skip to main content
Pasta carbonara sopii myös aamiaiselle.

Huippukokki suosittelee - tämä pasta on loistava aamupala! "Sitä voi syödä koko päivän!"

Suomalaiset ovat tottuneet aloittamaan aamunsa kahvilla ja kaurapuurolla, mutta miltä kuulostaisi pasta carbonara heti aamutuimaan?

Lontoolaisen huippukokin, Stevie Parlen mukaan annos sopii erittäin hyvin hänen aamiaismenuunsa. Palatino-ravintolassa voikin paahtoleipien ja hedelmien sijaan tilata aamiaiseksi guancialesta ja kananmunista valmistetun pasta-annoksen.

– Sehän on aivan sama kuin pekoni ja kananmunat, eikö? Se on kuin aamiainen, jota voi syödä koko päivän, Parle toteaa: 

– En ollut varma, tulisivatko ihmiset tilaamaan sitä, mutta kyllä he tilaavat! Ihmiset ovat todella innostuneet siitä, mikä on kunnioitettavaa, sillä kyseessä on kunnon carbonara. Munankeltuaisineen, juustoineen ja guancialeineen se on aika tuhti annos. 

Hänen mukaansa Carbonara sopii päivän joka hetkeen:

– Se on myöhäisillan ruoka teineille, se on ruoka, jota syöt pilvessä kolmelta aamuyöllä, se on "meillä on pekonia ja munia jääkaapissa"-ruoka. 

Aamiaiseksi se sopii asiakkaille, jotka kaipaavat jotain murolautasta tuhdimpaa:

– Se on jotain, mitä haluaisin ollessani krapulassa, tai jos kaipaan päivään lisäenergiaa.

Lähde: Vice


Teksti:
Jenna Jylhä
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!