Oho

Hoi, kaikki kokkikolmoset: näin saat keitetyn kananmunan takaisin nestemäiseksi!

12.05.2015 19:23

Ruoanlaitossa on ainakin yksi asia, jota on harvinaisen vaikea tyriä ja se on kananmunien keittäminen. Toki keltuainen voi jäädä löysäksi, mutta esimerkiksi kananmunien polttaminen pohjaan vaatii jo taitoa.

Opetusvideoita sekä arkipäivän niksejä esittelevä TED-Ed demonstroi tuoreella videollaan, kuinka keitetystä kanamunasta saadaan muutamalla tempulla jälleen nestemäinen. Homman juju on siinä, että mekaaninen energia - raju liike - voi kumota lämpöenergian eli keittämisen vaikutuksen.

 

 

Videota kannattaa katsoa englanti-suomi-sanakirjan sekä fysiikan oppikirjojen kanssa.

Mikäli satut omistamaan korkeatasoiset laboratoriotilat ja kokeilet kyseistä metodia, jaa kuva tuotoksistasi artikkelin kommentoinnissa! Ja ei kun kokkaamaan!

 

 

Teksti:All Over Press
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!